Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul delegat pentru afaceri europene Victor Negrescu: `România vrea să facă parte din nucleul dur al UE și se bazează în acest sens pe sprijinul Germaniei`

Guvernul Romaniei
victor negresu

Ministrul delegat pentru afaceri europene a avut astăzi, 6 iulie 2017, o primă întrevedere cu ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier Klodt. Discuțiile au fost constructive și deschise și s-au axat în principal pe modalitățile de îmbunătățire a cooperării la nivelul Uniunii Europene.

Ministrul delegat Victor Negrescu a făcut o prezentare a profilului României în dosarele importante aflate pe agenda UE și a propus menținerea unui dialog strâns, precum și consolidarea cooperării bilaterale în domeniul afacerilor europene.

"România dorește să facă parte din nucleul dur al UE și se bazează în acest sens pe sprijinul Germaniei pentru atingerea acestui obiectiv. Guvernul României își propune să crească capacitatea administrativă pe latura europeană și am ținut să menționez responsabilitatea cu care tratăm agenda europeană și rolul pe care țara noastră îl poate juca în Uniunea Europeană" a explicat Victor Negrescu.

Ministrul delegat a subliniat necesitatea ca ambele state să conlucreze de o manieră cât mai dedicată pentru depășirea provocărilor pe care Uniunea Europeană le întâmpină. Acesta a reiterat astfel faptul că România își menține angajamentul pro-european, iar Germania poate conta pe sprijinul României, ca partener solid în consolidarea proiectului european.

Ambasadorul Cord Meier Klodt l-a felicitat pe ministrul delegat pentru numirea în funcție și a exprimat sprijinul ferm al Germaniei în vederea consolidării rolului României ca partener european fiabil, cu precădere în contextul în care România se pregătește pentru preluarea primei sale președinții a Consiliului UE, în anul 2019.

foto: Guvernul României

content-image

În acest context, ambasadorul a evidențiat importanța menținerii proceselor de reformă în plan intern și a tuturor angajamentelor asumate de România la nivel european, în spiritul  Europei valorilor comune pe care ambele state o susțin cu tărie.

Ministrul Victor Negrescu a adresat mulțumiri ambasadorului german și a exprimat speranța unei colaborări cât mai fructuoase între cele două părți la nivel european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.