Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Economiei, ANUNȚ IMPORTANT despre companiile de stat

agerpres
Costin Borc

Profesionalizarea companiilor de stat, care sunt o povară la buget și introduc distorsiune în piață, este critică pentru capitalul privat românesc a cărui reputație a avut suferit din cauza asocierii cu acte de corupție produse în principal în întreprinderile de stat, susține vicepremierul și ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc.

"Ceea ce face Guvernul prin profesionalizarea companiilor de stat este critic pentru dumneavoastră (firmele cu capital privat autohton - n. r.). Companiile de stat, care sunt o povară la buget, în loc să furnizeze dividende la buget, prin modul în care se fac licitațiile, prin modul de atragere a resurselor (...) introduc distorsiune în piață, iar reputația capitalului românesc a suferit din cauza asocierii cu acte de corupție produse în principal prin întreprinderile de stat. (...) Faptul că reputația capitalului românesc a fost afectată de legăturile cu un mediu corupt nu face decât să împiedice oameni de valoare să vină să lucreze în companiile dumneavoastră. Aceștia preferă să lucreze la o multinațională", a declarat, joi, ministrul Borc, în cadrul unui eveniment pe teme economice, potrivit profit.ro.

Poliţia Germană: Meciul Franţa-România de la Euro 2016, vizat de terorişti

Potrivit acestuia, profesionalizarea companiilor de stat este importantă pentru firmele locale, pentru a asigura acestora o competiție loială cu firmele străine, bazată pe principii de bună guvernanță și etică. El a dat ca exemplu, în acest sens, eliminarea achizițiilor care favorizează anumite companii de stat. În plus, se limitează decapitalizarea firmelor private cauzată de întârzierea plăților sau de datoriile foarte mari ale companiilor de stat neperformante.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.