Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației: Proiectul Legii manualului şcolar va fi înaintat către Parlamentul României în cel mult o lună

liviu pop

Proiectul Legii manualului şcolar va fi înaintat către Parlamentul României în cel mult o lună, a declarat vineri, la Oradea, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, la debutul primei dezbateri regionale privind proiectul acestei legi. 

"Optimist, în maxim o lună putem să avem proiectul Legii manualului şcolar înaintat către Parlamentul României şi odată pentru totdeauna să punem capăt acestei probleme pe care am avut-o în sistemul de învăţământ în ultimii 27 de ani cu privire la manualul şcolar. Proiectul de Lege a manualului şcolar este în dezbatere publică. Continuăm această dezbatere la nivel regional, va urma o altă dezbatere la Vâlcea, cu ceilalţi colegi din sudul ţării, şi la Iaşi, cu colegii din Moldova, astfel încât să avem un proiect de lege pe care Guvernul României să îl înainteze către Parlamentul României. Nu ne vom angaja răspunderea pe Legea manualului şcolar. Vom face această propunere Parlamentului pentru a dezbate clar Legea manualului şcolar", a declarat ministrul Pop, potrivit agerpres.ro

Ministrul Educaţiei a precizat că la prima întrunire regională pentru dezbaterea proiectelor de legi pe care ministerul le are în atenţie se vor discuta nu numai Legea manualului şcolar, ci şi Legea educaţiei şi normele metodologice ce trebuie modificate în legislaţia secundară. 

Peste 150 de reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare, directori de şcoli şi cadre didactice din 12 judeţe din zonele de vest şi nord-vest ale ţării participă vineri la Oradea la o primă dezbatere din seria consultărilor regionale dedicate proiectului Legii manualului şcolar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.