Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educatiei anunta mariri salariale pentru profesori in 2015

pricopie remus

Ministrul Educatiei Remus Pricopie a anuntat ca bugetul pe 2015 va asigura o crestere a fondurilor dedicate educatiei. O parte din acestea se vor indrepta spre mariri salariale pentru profesori, in doua transe, si va fi creat un fond pentru examene si evaluari. Pricopie nu a putut spune insa cu exactitate de ce suma se va bucura cu exactitate bugetul Educatiei.

"În linii mari, bugetul este conturat, se merge pe o creştere, dar este totuşi mai complicat, pentru că au scăzut contribuţiile sociale, ceea ce va avea un impact în anul 2015", a declarat Pricopie.

Cresterile salariale prevazute sunt de 5% in martie si 5% in septembrie 2015.

Remus Pricopie a mai spus că bugetul pentru 2015 are în vedere şi lucruri noi, cum ar fi susţinerea financiară prin fonduri structurale a simulărilor de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, a examenului de bacalaureat şi a simulării pentru evaluarea de la clasa a VIII-a, informeaza digi24.ro.

"Vom avea un fond special pentru examene şi evaluări", a adăugat Pricopie, precizând că, în prezent, bugetul pentru evaluarea naţională este de 30 de milioane de lei şi speră ca în 2015 bugetul alocat pentru toate examenele şi evaluările să fie de 200 de milioane de lei.

Ministrul Educatiei a facut referire si la propunerea facuta de presedintele Klaus Iohannis in campania electorala, anume de a creste bugetul Educatiei la 6% din PIB. Pricopie considera aceasta propunere nerealista.

"Eu cred că trebuie să facem eforturi ca, într-un termen rezonabil, să creştem substanţial bugetul, dar cred că este nerealist că vorbim de 6% din PIB în 2015. Bugetul educaţiei în cifre este în prezent de aproximativ 4,7 miliarde de euro. Mai vorbim însă astăzi de miliarde bune neutilizate de la Comisia Europeană", a mai spus Pricopie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.