Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Florian Bodog, noi demersuri pentru șefia Agenției Europene a Medicamentului

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a fost luni la Londra, la sediul Agenției Europene pentru Medicamente, vizita sa înscriindu-se în cadrul demersurilor diplomatice și guvernamentale în vederea depunerii candidaturii României pentru relocarea la București a sediului EMA.

"Împreună cu domnul ministru Victor Negrescu, domnul ambasador Dan Mihalache și domnul doctor Nicolae Fotin, președintele Agenției Naționale a Medicamentului, astăzi am efectuat o vizită de lucru la sediul Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) din Londra, unde am purtat discuții cu directorul executiv al Agenției, Guido Rasi și cu cei aproape 30 de angajați români. Vizita noastră se înscrie în cadrul mai larg al demersurilor diplomatice și guvernamentale în vederea depunerii candidaturii României pentru relocarea la București a sediului EMA", a scris Florian Bodog pe Facebook.

Guvernul a anunțat pe 21 iulie că a fost finalizat dosarul de candidatură pentru relocarea de la Londra la București a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.

"Relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente reprezintă o oportunitate importantă pe care România ar putea să o valorifice. Atragerea unui sediu de agenție a Uniunii Europene ar contribui la creșterea rolului și vizibilității României ca stat membru. Avem o propunere viabilă, iar România deține o expertiză substanțială în sectorul medical. Vreau să evidențiez efortul susținut depus de către toți colegii care au lucrat pe acest dosar", a declarat, joia trecută, premierul Mihai Tudose.

Agenția Europeană pentru Medicamente, cu sediul la Londra în acest moment, este un organism descentralizat al Uniunii Europene, care are ca principală responsabilitate protecția și promovarea sănătății publice, prin intermediul evaluării și supravegherii medicamentelor destinate uzului uman.

Comisia Europeană va examina proiectele și va trimite propria evaluare Secretariatului General al Consiliului până la 15 septembrie, urmând ca hotărârea finală să fie luată în marja Consiliului Afaceri Generale din luna noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.