Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul francez al muncii afirmă că nu există cale de întoarcere în ceea ce priveşte reforma propusă de Macron

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam   Emmanuel Macron

La o zi după ce mii de sindicalişti ai stângii radicale au demonstrat în mai multe oraşe din Franţa împotriva reformelor privind piaţa muncii promovate de preşedintele Emmanuel Macron, ministrul francez al muncii Muriel Penicaud a declarat miercuri că nu există cale de întoarcere în ceea ce priveşte reformarea legislaţiei muncii, relatează DPA. 'Cred că toată lumea înţelege că reforma ... este rezultatul campaniei lui Emmanuel Macron care a fost ales preşedinte cu acest mandat', a declarat ministrul muncii Muriel Penicaud pentru postul de radio RMC. 'Guvernul pune astfel în aplicare ceea ce poporul francez ne-a cerut să facem, aşa că nu vom da înapoi de la hotărârea luată', a mai spus Penicaud, anunţă Agerpres.

Circa 223.000 de persoane au protestat marţi în Franţa împotriva modificărilor aduse legislaţiei muncii, potrivit Ministerului de Interne. Conform sindicatului CGT, care a organizat protestele, la demonstraţii au fost prezente 500.000 de persoane. Proiectul de lege, care urmează să fie adoptat pe 22 septembrie de guvern, prevede limitarea plăţilor pentru concedierile considerate injuste şi o mai mare libertate pentru companii de a face angajări şi disponibilizări. De asemenea, noua lege a muncii le permite companiilor mici să negocieze direct cu personalul sau cu reprezentanţii săi aleşi, mai degrabă decât cu sindicatele.

'Nu este o lege a muncii, ci o lege care le dă toată puterea angajatorilor', a declarat liderul CGT, Philippe Martinez, într-un interviu acordat duminică ziarului Le Parisien. Al doilea cel mai mare sindicat din Franţa, CGT, a anunţat organizarea de noi proteste şi greve pe 21 septembrie, în timp ce Partidul La France Insoumise al fostului candidat la preşedinţie Jean-Luc Melenchon a planificat proteste pentru 23 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.