Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre prag în cazul abuzului de serviciu

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Ministerul Justiţiei va promova un proiect de lege „unitar" pentru punerea de acord a Codului penal şi a Codului de procedură penală cu deciziile Curţii Constituţionale a României (CCR), a anunţat, vineri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, invocând recenta hotărâre a CCR privind pragul în cazul abuzului în serviciu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat că actualul proiect de lege privind modificarea Codurilor penale nu mai corespunde cu ultima deciziei dată de judecătorii Curţii Constituţionale. În plus, ministrul Justiţiei a punctat că este nevoie de o nouă dezbatere publică pentru a stabili pragul valoric în cazul infracţiunii de abuz în serviciu.

ULTIMA ORĂ - Modificarea CODURILOR PENALE, amânată după decizia CCR

„Proiectul de lege pe care l-am transmis la Guvern vizează punerea în acord a Codului penal şi a Codului de procedură penală cu deciziile pronunţate de către Curtea Constituţională. A apărut de dată recentă o nouă decizie şi pare firesc să promovăm un proiect de lege unitar, mai ales că privind aceeaşi instituţie juridică au fost pronunţate două decizii ale Curţii Constituţionale, motiv pentru care v-am propus retragerea de pe ordinea de zi. Aşteptăm publicarea deciziei în Monitorul Oficial şi motivarea acesteia pentru că la momentul prezent avem doar un comunicat în funcţie de care vom parcurge procesul de dezbatere publică, transparenţa decizională şi vom veni cu o completare la proiectul de lege pe care vi l-am înaintat, sigur, cu celeritate, respectând imediat graficul de dezbatere, de transparenţă şi de înaintare la Guvern”, a declarat Tudorel Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.