Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției din Turcia, avertisment pentru SUA: Sentimentele anti-americane, la apogeu

en.reseauinternational.net
sua turcia

Ministrul Justiției din Turcia, Bekir Bozdag, a acordat marți un interviu agenției Anadolu, transmis în direct de televiziuni. Acesta a lansat un avertisment către Statele Unite ale Americii, cu privire la extrădarea clericului Fetullah Gulen.

Potrivit oficialului turc, Gulen nu mai este un „instrument util” pentru SUA, iar faptul că acesta s-a aflat în spatele puciului este un lucru cunoscut de toată lumea. Ministrul a mai precizat că SUA trebuie să accepte necondiționat extrădarea clericului, iar semnalele de până acum au fost pozitive.

„Dacă SUA decis să nu îl extrădeze pe Gulen, vor sacrifica Turcia pentru un terorist. Sentimentele anti-americane sunt la apogeu în Turcia, din cauza problemei Gulen. Depinde de SUA să prevină transformarea sentimentelor anti-americane din Turcia în ură”, a declarat ministrul Justiției, potrivt CNN Turk.

Bekir Bozdag a mai declarat că 16.000 de persoane au fost arestate oficial în Turcia și vor rămâne în arest, în legătură cu tentativa de lovitură de stat din luna iunie. Alte 6000 de persoane reținute așteaptă decizia cu privire la o eventuală arestare. 7668 de persoane sunt investigate fără să fie reținute, a mai precizat ministrul Justiției din Turcia.

Vezi și: Tensiuni majore în Marea Chinei de Est. Japonia avertizează China: Nu putem tolera

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.