Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției: Familia tradițională în Constituție 'ar fi un lucru intolerant'/ VIDEO

pruna miel

Modificarea Constituţiei în sensul definirii familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie "ar fi un lucru intolerant", a declarat la Digi24 Raluca Prună, ministru al Justiţiei.

„Eu cred că sunt cetăţeni români care trăiesc în cupluri heterosexuale şi aleg să nu se căsătorească şi există cupluri formate din persoane de acelaşi sex care aleg să nu se căsătorească sau să se căsătorească şi toate aceste cupluri merită protecţie. Societatea s-a schimbat, suntem în alt mod social peste tot în lume, e nevoie ca şi România să discute despre asta, să o facă fără patimi şi responsabil, să nu ne izolăm. A avea o definiţie restrictivă ar fi un mod netolerant. Face parte din identitatea cuiva modul în care alege să trăiască, aşa cum identitatea mea e de român, cred că pot avea o identitate care ţine de identitatea mea sexuală. Rostul legii e să protejeze toţi cetăţenii, eu cred că suntem o democraţie matură”, a explicat Raluca Prună.

Vezi și: Bucureştiul, 'salvat' prin absenţă: Nicuşor Dan, la un pas să fie dat afară din CGMB

Comentariul Ralucăi Prună vine în contextul în care Coaliţia pentru Familie a depus o iniţiativă de modificare a Constituţiei, alături de trei milioane de semnături, pentru definirea familiei. Principalele partide s-au angajat să susţină demersul şi să declanşeze un referendum pe această temă în primăvara anului viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.