Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției și-a exprimat dorinţa ca Fortul 13 Jilava să poată deveni muzeu

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reiterat miercuri, cu ocazia unei vizite la Penitenciarul Jilava, angajamentul său de a continua eforturile pentru remedierea condiţiilor de detenţie din sistemul penitenciar românesc şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru angajaţi, el exprimându-şi totodată dorinţa ca Fortul 13 Jilava să poată deveni muzeu. 

Potrivit Biroului de Presă al Ministerului Justiţiei (MJ), prof. univ. dr. Tudorel Toader şi secretarul de stat conf. univ. dr. Marieta Safta au vizitat miercuri Penitenciarul Bucureşti-Jilava şi Fortul 13 Jilava, Memorial al Luptei Antitotalitare. 

"Discuţiile cu conducerea Penitenciarului Bucureşti-Jilava au vizat şi situaţia Fortului 13 Jilava, Memorial al Luptei Antitotalitare, aflat în administrarea Penitenciarului. Ministrul Justiţiei şi-a exprimat dorinţa ca acest spaţiu să poată deveni muzeu. Domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul Justiţiei, reiterează angajamentul său de a continua eforturile pentru remedierea condiţiilor de detenţie din sistemul penitenciar românesc şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru angajaţi în scopul de a se conforma standardului impus de Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale şi de jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului", relevă sursa citată. 

Vizita a avut drept scop observarea situaţiei spaţiilor de detenţie, blocului alimentar şi centrului de reintegrare al Penitenciarului Bucureşti-Jilava. 

Cei doi oficiali au discutat cu mai mulţi deţinuţi care execută pedepse privative de libertate în acest penitenciar. Aceştia au transmis conducerii Ministerului Justiţiei că, în sistemul penitenciar, sunt realizate obiecte cu valoare artistică ce ar putea fi vândute de către deţinuţi pentru încurajarea activităţilor de reabilitare şi îmbunătăţirea calităţii vieţii în mediul penitenciar. 

De asemenea, cu ocazia vizitei, au fost observate condiţiile în care angajaţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor îşi desfăşoară activitatea, problemele cu care aceştia se confruntă pentru identificarea unor soluţii eficiente de rezolvare a unor situaţii punctuale, mai relevă sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.