Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției, întâlnire DE FOC cu un comisar european pentru justiție, la Bruxelles

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se va afla miercuri la Bruxelles, ocazie cu care va discuta cu comisarul european pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Vera Jurova.

De asemenea, programul vizitei la Bruxelles a ministrului Toader mai include participarea la Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (Comisia LIBE) a Parlamentului European.

Printre subiectele care vor fi abordate în cadrul întâlnirilor se va afla şi viitorul raport al Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Ministrul Toader a cerut de la instituţiile vizate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare informaţii pentru elaborarea unui raport consolidat de progrese, în vederea pregătirii misiunii de evaluare a Comisiei Europene, care se va desfăşura în luna mai.

Citește și: Președintele CCR, despre decizia în cazul Dragnea: este CEA MAI GREA soluție de până acum

Potrivit unui comunicat al MJ remis luni AGERPRES, în vederea pregătirii misiunii de evaluare a Comisiei Europene, care se va desfăşura în cursul lunii mai, Ministerul Justiţiei va elabora un raport consolidat de progrese, pe baza raportărilor la zi comunicate de către instituţiile vizate de MCV, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Agenţia Naţională de Integritate şi Parlamentul României (Senat şi Camera Deputaţilor).

Luni, în Biroul permanent al Senatului a fost prezentată o scrisoare în care ministrul Tudorel Toader îi solicită preşedintelui Camerei superioare, Călin Popescu-Tăriceanu, să pună la dispoziţia MJ "informaţii utile" care ar putea fi transmise Comisiei Europene, în vederea pregătirii misiunii de evaluare în cadrul MCV.

În document se arăta că raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV prevede, în premieră, "procedura închiderii provizorii a unor condiţionalităţi: când măsurile prevăzute la fiecare dintre acestea vor fi întreprinse, obiectivul respectiv va fi considerat provizoriu finalizat".

De asemenea, ministrul Justiţiei amintea intenţia CE de a prezenta următorul raport la sfârşitul anului 2017.

"În vederea pregătirii misiunii de evaluare care va avea loc în cursul lunii mai 2017, Ministerul Justiţiei va elabora un raport consolidat de progrese. Având în vedere că unele dintre cele 12 recomandări vizează şi activitatea Parlamentului României, vă adresez respectuoasa rugăminte de a ne comunica acele informaţii pe care le apreciaţi utile pentru informarea corectă a Comisiei Europene", arăta ministrul Tudorel Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.