Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției, întâlnire DE FOC la Bruxelles cu vicepreședintele Comisiei Europene

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, urmează să se întâlnească marţi, la Buxelles, cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Potrivit agendei de lucru a ministrului Justiţiei, publicată pe pagina de internet a instituţiei, întâlnirea dintre Tudorel Toader şi Frans Timmermans urmează să înceapă în jurul orei 15.00, la Bruxelles.

Tudorel Toader urmează să participe şi la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI).

În urmă cu câteva zile, pe 22 martie, Tudorel Toader a avut o întâlnire bilaterală şi cu Věra Jourova, comisarul european pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen.

Citește și: Ce a discutat Tudorel Toader cu ambasadorul SUA

"În cadrul întrevederii, Tudorel Toader a precizat că două dintre principalele obiective ale mandatului său sunt ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, în perspectiva preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene care va fi exercitată de România în anul 2019, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare, sens în care a asigurat oficialul european de întreaga deschidere pentru dialog şi cooperare cu Comisia Europeană", se preciza într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţie.

Totodată, sursa citată arăta că, Tudorel Toader a precizat că la Ministerul Justiţiei sunt în curs de elaborare proiecte de legi pentru transpunerea deciziilor Curţii Constituţionale şi a directivelor cu termen depăşit.

"În cadrul discuţiilor, Věra Jourova a solicitat sprijinul României privind avansarea negocierilor referitoare la proiectul de Regulament privind Parchetul European şi proiectul de directivă privind contractele de furnizare de conţinut digital", se mai menţiona în comunicat.

Referitor la proiectul de directivă privind contractele de furnizare de conţinut digital, oficialul european a precizat faptul că se are în vedere ajungerea la un acord cu ocazia Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne care se va desfăşura în luna iunie a acestui an, anunță Agerpres.

Tot pe 22 martie, ministrul Justiţiei a participat la dezbaterile organizate tot la Bruxelles în cadrul Comisiei Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne a Parlamentului European, în prezenţa oficialilor europeni, reprezentanţi ai societăţii civile şi mass media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.