Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, CONTRAZIS de DIICOT în scandalul arhivei SIPA

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

SIPA naște alte controverse! Ministrul Justiției spune că de la el a pornit dosarul investigat de DIICOT, dar procurorii susțin altceva! Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat că a transmis procurorilor DIICOT documente privind arhiva SIPA, precizând că din acte ar fi fost copiate 3.000 de pagini. Surse judiciare susţin însă că la Parchet nu au ajuns probe transmise de Ministerul Justiţiei, iar cercetările au fost demarate în urma unei plângeri penale.

"La ANP există xeroxul cu care s-au copiat cele 3.000 pagini şi care e sigilat. La ANP există condicile privind vizitatorii în arhivă. Am solicitat aceleaşi informaţii şi de la oficiul care elaborează certificate ORNISS. Acele relaţii se referă la diverşi foşti angajaţi sau neangajaţi ai Ministerului Justiţiei care azi se află în alte demnităţi sau în Ministerul Justiţiei dar care se află la adapostul prezumţiei de nevinovăţie. Eu, ca ministru, nu mă uit că a intrat de pe condica în ziua de la ora cutare. Asta e treaba procuroului de caz, a celor de la DIICOT. Dosarul e la DIICOT, dânşii l-au pornit iar documentele trimise de mine constituie temei pentru extinderea cercetării dar eu nu pot divulga ce au dânşii", a declarat Tudorel Toader.

Pe de altă parte, surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că nu s-au primit documente de la Ministerul Justiţiei.

Procurorii DIICOT au deschis în luna mai un dosar în care au început urmărirea penală in rem, privind arhiva SIPA. Sunt investigate fapte de deţinere fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat şi neglijenţă. Cercetările au fost demarate ca urmare a unei plângeri pe care a depus-o judecătorul Cristi Danileţ.

Citeşte şi: Comisiile de Apărare, CRITICI pentru Guvern: 'Amatorismul PSD a dus la un exod de personal din MApN şi MAI' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.