Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, anunţ de ultima oră: Când decide soarta lui Kovesi

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, urmează să prezinte, miercuri, într-o conferinţă de presă, concluziile evaluării activităţii procurorului general Augustin Lazăr şi a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Anunţată iniţial pentru ora prânzului, conferinţa de presă a fost amânată pentru ora 18.00, a anunţat MJ.

Luni, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a venit la sediul Ministerului Justiţiei pentru o discuţie cu ministrul Toader.

Citește și: Elena Udrea SCAPĂ BOMBA: Florian Coldea și George Maior l-au REZOLVAT pe Adrian Năstase

Ulterior, ea a declarat că nu i s-a cerut demisia şi că nu intenţionează să îşi dea demisia.

"Nu mi-a cerut demisia, nu intenţionez să-mi dau demisia, nu am de ce să îmi dau demisia, DNA şi-a făcut treaba. A fost o discuţie despre care nu doresc să dau foarte multe detalii, veţi afla după ce se termină această etapă", a precizat Kovesi.

Întrebată dacă a acţionat corect în ceea ce priveşte instrumentarea dosarul privind OUG 13, Kovesi a răspuns: "Întotdeauna am acţionat corect".

Pe 12 martie, ministrul Justiţiei anunţa că va face o evaluare a activităţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a DNA.

"Prin intermediul colegilor mei de la Ministerul Justiţiei, voi face o fundamentare, o evaluare a activităţilor desfăşurate de Ministerul Public pe de o parte, de DNA, pe de altă parte. Şi atunci, evaluarea va avea două componente: pe de o parte, cea profesională, pe cauze, pe de altă parte, cea managerială, privind instituţiile pe care domniile lor le conduc. După ce am discuţia cu dânşii şi voi face această evaluare pe două direcţii, voi stabili măsurile pe care le voi lua şi voi comunica presei hotărârea pe care o voi lua", spunea atunci Tudorel Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.