Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, ANUNŢ despre arhiva SIPA: Victorie în instanţă

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader inquam

Ministrul Justiţiei anunţă că acţiunile legate de arhiva SIPA merg mai departe, după ce instanţa a respins acţiunea formulată de Uniunea Naţională a Judecătorilor, organizaţie condusă de Dana Gîrbovan, împotriva hotărârea de guvern pe această temă.

Vezi și Dan Voiculescu, internat de URGENȚĂ la Spitalul Universitar: Este în stare GRAVĂ!

Vezi și: Mesaj în noapte al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei cu privire la Episcopul acuzat de relații homosexuale

"Arhiva SIPA - evoluții!

Instanța de judecată a respins acțiunea formulată de către UNJR/Uniunea Națională a Judecătorilor din România/, având ca obiect anularea HG referitoare la arhiva SIPA!

Din 19 iunie, Ministerul Justiției așteaptă, de la CSM și asociațiile profesionale, propuneri pentru desemnarea unui magistrat în Comisia de inventariere a fondului arhivistic SIPA!", a anunţat Tudorel Toader pe Facebook.

Potrivit UNJR, Hotararea adoptata de Guvern a incalcat normele ce reglementeaza transparenta decizionala cuprinse in Legea 52/2003, republicata, in conditiile in care continutul acestei Hotarari, ce difera in mod fundamental de proiectul de hotarare din 2016, nu a fost adus la cunostinta publicului. Legea 52/2003 prevede ca autoritatea ce elaboreaza actele normative, in cazul de fata Ministerul Justitiei, avea obligatia de a supune spre dezbatere publica si avizare “textul complet al proiectului actului respectiv“, lucru pe care ministrul justitiei Tudorel Toader nu l-a facut.

Hotararea de Guvern 410/2017 incalca dreptul la viata privata al cetatenilor urmariti de fostul serviciu secret, nu are o expunere de motive clara fata de situatia inventarierilor anterioare si este lipsita de claritate, nefiind prevazute, printre altele, limitele in care functioneaza comisia de reinventariere a arhivei SIPA, garantiile oferite, mai spunea UNJR la momentul acţionării în instanţă a Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.