Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, critici dure pentru CSM după avizul negativ pe proiectul de modificare a legilor justiţiei

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, reacţionează critic la decizia plenului CSM de a aviza negativ, cu 11 voturi la 7, proiectul de modificare a legilor justiţiei. Ministrul afirmă că nu se poate da un aviz negativ pe punerea în acord a legilor cu deciziile CCR.

"A fost o dezbatere, nu aş spune neapărat tensionată, dar, din punctul meu de vedere, a fost o dezbatere cu final Ştiut. Personal, eram convins că rezultul va fi acelaşi. O dezbatere în care pe alocuri s-a folosit limbaj dublu şi în care cineva, nu dau nume, s-a făcut că nu ştie sau nu înţelege un anumit lucru. Dezbaterea a avut loc în contextul în care o doamnă judecător membră CSM spunea că la avizul precedent votul s-a schimbat peste noapte - din unanimitate favorabil a devenit negativ", a spus Tudorel Toader.

"E nevoie de schimbare, dar să nu se schimbe nimic. (...) Nu poţi da un aviz negativ, nu poţi să te exprimi împotriva modificării legii pentru punerea de acord cu deciziile CCR. Nu poţi să dai un aviz negativ, să respingi propunerile din proiect pe care chiar CSM le făcuse", a declarat Toader.

Întrebat cum comentează afirmaţiilor celor care spun că modificarea legilor va duce la un control politic asupra justiţiei, ministrul a răspuns: "De fiecare dacă am cerut, am solicitat celor care au criticat să depăşească stadiul de a spune 'nu-mi place', 'nu vreau', 'nu sunt de acord', de a spune 'soluţia asta nu e bună pentru că încalcă independenţa justiţiei'. Să vină cu argumente, contrargumente, eventual cu soluţii."

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.