Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei face marele anunţ: Criterii drastice pentru numirea noilor procurori

raluca pruna

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a stabilit criteriile pentru numirile noilor procurori şefi. Prună spune că în joc nu sunt doar funcţiile de procuror şef al DNA sau de cel de procuror general. Sunt în joc 17 poziţii cheie din justiţie. Criteriile se vor baza pe cele aplicate la numirea șefului DIICOT și care au fost lăudate în raportul MCV.

Citeşte şi: Alarmă în Uniunea Europeană: Grecia a reintrat în recesiune

"Eu am să plec de la raportul privind MCV, nu pentru că el reprezintă adevărul absolut, ci pentru că acolo am niște jaloane despre ceea ce trebuie să mai facem. În raport se spune că procedura de numire a procurorului șef de la DIICOT e reținută ca fiind o procedură transparentă și corectă. Așa încât este foarte posibil să urmez aceeași procedură. Voi trece și criteriile, repet și insist că primul set de criterii este legat de integritate și este eliminatoriu. Dacă nu trec de testul integrității, pot să fiu cel mai bun procuror, cu cea mai relevantă experiență, dar nu mă pot califica într-o astfel de cursă. Deci integritatea și apoi criteriile definite de lege: 10 ani vechime, o anumită reputație, care poate fi verificată", a spus Prună pentru revista22.

Citeşte şi: Ce spune Ion Cristoiu despre demiterea şefului ANAF: 'A fost dat afară de binomul SRI-DNA'

Şi asta nu e tot. Noi şefi ai instituţiilor trebuie să treacă şi peste un interviu cu Raluca Prună. "Apoi am să-i invit pe candidați la un dialog, nu am să dau teste procurorilor. Ei vor fi după aceea intervievați de CSM și după aceea de președinte. Legea permite însă și să reînvestești și aici știu că nu întotdeauna ceea ce am spus a fost lipsit de echivoc și de aia vreau să repet acum: n-am să mă joc de-a procedura. Dacă voi considera că un anumit procuror șef sau șef de secție a confirmat în primul mandat, există posibilitatea reînvestirii lui fără vreo procedură suplimentară", a mai spus şefa de la Justiţie.

Citeşte şi: Veşti proaste de la meteorologi: Cum va fi vremea în acest weekend

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.