Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, prima MĂSURĂ după raportul MCV: 'Atunci să trageţi concluziile...'

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, joi, că intenţionează să prezinte o evoluţie în timp a rapoartelor MCV, pentru a arăta cum şi în ce perioadă a crescut numărul de recomandări.

Citeşte şi: PSD, miting DE AMPLOARE după punerea sub acuzare a lui Dragnea. Cel mai vocal lider, dezvăluiri despre planurile social-democraţilor

"Am citit şi recitit raportul MCV. Astăzi probabil vă voi arăta o dinamică a rapoartelor MCV, să vedeţi cum de la trei recomandări s-a ajuns la 12, să vedeţi când s-a multiplicat numărul de recomandări şi de ce anume, să vedeţi care este stadiul de îndeplinire şi atunci trageţi concluziile", a declarat Toader, la ieşirea de la şedinţa CCR în cadrul căreia a prezentat punctul de vedere al Guvernului cu privire la cererea preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de a se constata conflictul juridic între Guvern şi DNA în cazul "Belina", potrivit AGERPRES.

Ministrul Justiţiei a apreciat, în urmă cu o zi, că ultimul raport MCV conţine concluzii pozitive referitoare la evoluţia sistemului judiciar din România. 

"Am prezentat concluzia raportului, care este pozitivă, în sensul că România îşi poate îndeplini obiectivul ridicării MCV-ului în actualul mandat al Comisiei. (...) Am luat act de evaluarea Comisiei cu privire la progresele înregistrate de România în îndeplinirea recomandărilor formulate în ianuarie 2017. Este un raport de etapă, este un lucru foarte important de subliniat, este un raport de etapă, un raport care consemnează progresele de la ultimul raport, din ianuarie 2017. Raportul evidenţiază multe dintre progresele înregistrate de România faţă de momentul ianuarie 2017, fundamentând concluzia Comisiei în sensul îndeplinirii recomandărilor MCV într-un viitor apropiat, cu orizont de timp anul 2018", a afirmat Tudorel Toader într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Tudose dă ASIGURĂRI în scandalul transferului de contribuţii. Mesajul IMPORTANT transmis angajaţilor de la multinaţionale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.