Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, reacţie în problema amnistiei şi graţierii

cazanciuc

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a comentat pentru prima dată informaţiile cu privire la planurile lui Viorel Hrebenciuc de a impune o lege a amnistiei şi graţierii.

"Nu am fost contactat de Viorel Hrebenciuc", a declarat Cazanciuc. Ministrul a mai afirmat că proiectul amnistiei, aflat în prezent în Parlament, are aviz negativ din partea Ministerului Justiţiei. "Amnistia şi graţierea sunt instituţii prevăzute de lege, dar fără acceptare socială nu cred că se impune să fie folosite", a mai declarat Cazanciuc.

Ministrul Justiţiei a mai declarat că în cadrul şedinţelor de la PSD nu s-a discutat pe tema justiţiei.

Viorel Hrebenciuc i-ar fi cerut lui Dan Şova să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse, pentru a evita ca o eventuală condamnare a deputatului să fie pusă în executare.

Cei doi au mai discutat ca, în acelaşi context, colegul lui Hrebenciuc să îl determine pe ministrul Justiţiei să iniţieze un proiect de lege având ca obiect abrogarea articolului 13 din Legea 78/2000, respectiv "fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.