Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii, în Parlament: Majorările de salarii, ILEGALE/ VIDEO

Dragos-Pislaru

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a vorbit luni de la tribuna Camerei Deputaților, în încercarea de a-i convinge pe deputați să nu voteze modificarea ordonanței 20/2016, care ar duce la majorarea salariilor în Educație și Sănătate.

Potrivit ministrului, este vorba despre o lege care nu poate fi susținută financiar. „Nu am învățat nimic din lecțiile anteriorare, despre echitate. Va duce la o polarizare a veniturior în sistem”, a susținut Pîslaru.

Ministrului susține că, în loc să se corecteze inechitățile din sistem, așa cum ar prevede o lege a salarizării unitare pregătită de Guvern, OUG 20/2016 modificată introduce noi inechități. Cei cu salarii mai mari primesc creșterile cele mai mari, potrivit ministrului.

„În prag de alegeri este ilegal să se adopte asemenea creșteri”, a mai declarat Pîslaru.

Deputații din Comisiile de buget, finanțe și de muncă au adoptat săptămâna aceasta mai multe amendamente la Ordonanța 20/2016 referitoare la salarizarea din sectorul bugetar, care prevăd majorarea salariilor mai multor categorii de personal. Președintele Comisiei de muncă, Adrian Solomon, a precizat că, prin amendamentele la OUG 20/2016 adoptate, salariile din Educație și Sănătate vor crește, în medie, cu 15%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.