Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Negrescu, întâlnire IMPORTANTĂ cu omologul francez

Victor Negrescu

Emmanuel Macron efectuează astăzi o vizită în România, prima din mandatul său şi a şasea a unui şef de stat francez după 1989. El se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Mihai Tudose şi va face o vizită la Muzeul Satului.  Președintele Franței nu vine singur la București, el fiind însoțit și de Nathalie Loiseau, ministrul francez însărcinat cu afacerile europene.

Întrucât dezvoltarea și aprofundarea relaţiei bilaterale dintre România și Franța este una dintre temele majore care  urmează să fie discutate astăzi, Nathalie Loiseau și omologul ei român, Victor Negrescu, vor semna, la Palatul Cotroceni, o declarație comună de intenție privind cooperarea româno-franceză pe subiecte europene de interes comun.

“Ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României și Ministrul însărcinat cu Afaceri Europene al Republicii Franceze declară intenția lor de a consolida cooperarea lor cu scopul de a facilita negocierile la nivel european și de a contribui la soluții consensuale pentru a răspunde mai bine provocărilor actuale, precum și așteptărilor cetățenilor francezi și români. Această cooperare mai strânsă trebuie să dea un nou impuls procesului de integrare și să ofere un exemplu de cooperare autentică și angajată în beneficiul interesului european comun”, se arată în textul declarației, conform unor surse guvernamentale.

În vârstă de 53 de ani, Loiseau, fostă directoare a la Școlii Naționale de Administrație din Franța, a preluat la 21 iunie portofoliul afacerilor europene în guvernul condus de Édouard Philippe, cu doar șase zile înaintea omologului ei român, Victor Negrescu, cel care a fost unul dintre cei mai activi euroaleși români înainte de a fi cooptat în Guvernul Tudose.

Citeşte şi: Premierul Mihai Tudose, mesaj de ULTIMĂ ORĂ despre vizita preşedintelui Emmanuel Macron. Ce teme vor ABORDA la dejunul de lucru .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.