Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a fost primit de omologul său sloven

MAE
Victor Negrescu

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, s-a aflat vineri, 10 noiembrie 2017, într-o vizită de lucru în Slovenia, ocazie cu care s-a întâlnit cu omologul său din cadrul Consiliului Afaceri Generale, secretarul de stat Iztok Mirošič.

În cadrul întrevederii, au fost discutate o serie de subiecte de interes comun în raport cu agenda europeană curentă, precum Starea Uniunii, Brexit, respectiv Cadrul Financiar Multianual post-2020. Discuțiile au fost abordate inclusiv din perspectiva rolului României în  timpul exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019. Ministrul delegat a reiterat angajamentul României cu privire la consolidarea Uniunii, din perspectiva susținerii politicilor care contribuie la bunăstarea cetățenilor și la garantarea unei piețe unice funcționale, bazate pe cele patru libertăți de circulație.

De asemenea, a fost reiterat interesul României pentru participarea activă la eforturile de revigorare a proiectului european, bazat pe obiective consensuale și principii împărtășite de toate statele membre și instituțiile europene.

În privința Brexit, a fost reiterată susținerea fermă pentru principiile agreate la nivelul UE 27, îndeosebi în ceea ce privește integritatea Pieței Unice și indivizibilitatea celor patru libertăți fundamentale, precum și pentru abordarea în etape a negocierilor.

Nu în ultimul rând, discuțiile s-au axat pe experiența Sloveniei în asumarea Președinției Consiliului Uniunii Europene și a oportunităților de consolidare a cooperării și schimbului de experiență pe această dimensiune. În context, Victor Negrescu a prezentat stadiul pregătirilor la nivel intern pentru pregătirea Președinției și etapele viitoare avute în vedere în acest proces.

Perspectiva exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene este o bună ocazie pentru a întări dialogul cu Slovenia și cu ceilalți parteneri pe subiectele de interes comun aflate pe agenda europeană, dar şi o oportunitate de a consolida unitatea statelor membre, exercitând rolul de mediator și având o abordare bazată pe consens și dialog“, a subliniat Victor Negrescu.

Vizita a făcut parte din demersurile ministrului delegat de consolidare a dialogului și cooperării în domeniul afacerilor europene cu ceilalți parteneri europeni, în vederea unei promovări eficiente a intereselor comune la nivelul Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.