Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Petrea, PROMISIUNE către transportatori: Prin ce protocol RENUNȚĂ la proteste

Inquam Photos / Mircea Manole
protest transportatori rca Inquam Photos

Proiectul de ordonanţă de modificare a Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere va fi promovat mai repede, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea.

Ministrul a primit, miercuri, la Palatul Victoria, o delegaţie a Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România.

"Am încheiat un protocol prin care dumnealor renunţă la proteste şi în care noi ne-am asumat că vom grăbi acel proiect de ordonanţă cu privire la modificarea Legii 38", a afirmat Gabriel Petrea.

Citește și: UBER reacţionează la protestul taximetriştilor: Apel către autoritățile din România

El a precizat că protestatarii au început să părăsească deja Piaţa Victoriei.

Conform protocolului semnat de ministrul Petrea cu reprezentanţii COTAR, va fi promovat, în maxim 30 de zile, proiectul de OUG cu privire la modificarea Legii 38/2003. Proiectul a fost transmis în consultare prealabilă de Ministerul Transporturilor, printr-o adresă din 16 martie, către Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Acesta a fost întocmit în urma discuţiilor cu reprezentanţii COTAR, din 10 martie.

De asemenea, potrivit protocolului, se va menţine deschis dialogul pentru rezolvarea celorlalte probleme cu care se confruntă transportatorii, inclusiv atribuirea traseelor Bucureşti-Ilfov.

În aceste condiţii, reprezentanţii COTAR s-au angajat să renunţe la protestele prevăzute pentru miercuri, joi şi vineri, se mai arată în protocol.

Peste 400 de taxiuri, 90 de microbuze şi mai mult de 500 de persoane participau, miercuri dimineaţă, la ora 9,00, în faţa Guvernului, la o acţiune de protest, potrivit estimărilor Poliţiei Rutiere.

Protestul a fost organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, pe fondul nemulţumirilor faţă de pirateria din sector şi transportul neautorizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.