Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Rovana Plumb a avut o întâlnire cu Marianne Thyssen, comisar european pentru Ocupare, Afaceri Sociale și Incluziune

puterea.ro
rovana plumb

În acestă seară, Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, s-a întâlnit cu doamna Marianne Thyssen, comisar european pentru Ocupare, Afaceri Sociale și Incluziune. Discuțiile au vizat implementarea în România a programelor aferente Fondului Social European 2014-2020 – cea mai semnificativă resursă financiară europeană privind politicile de susținere pentru capitalul uman.

Investiția în oameni este cea mai importantă investiție pe care o putem face pentru a răspunde nevoilor viitoare ale pieței muncii și, din acest punct de vedere, ne-am concentrat pe lansarea, prin Programul Operațional Capital Uman, a cât mai multor linii de finanțare dar și pe semnarea contractelor de finanțare, a afirmat la reuniune ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

Comisarul european Thyssen a subliniat, la rândul său, nevoia conturării unor politici integrate, în așa fel încât să existe o Europă în care toți vor avea un loc de muncă: Avem nevoie de investiții în capitalul uman și de un ritm mai accelerat la nivelul Statelor Membre a implementării unor politici mai bine țintite, care să ducă la o mai bună convergență economică și socială în UE.

În cursul întâlnirii, participanții au analizat evoluția apelurilor de finanțare și contractării fondurilor, partea română subliniind că au fost lansate apeluri de aprox. 18,7 miliarde euro, echivalentul a 67% din alocarea totală aferenta programelor gestionate de MDRAPFE. În ceea ce privește Fondul Social European, coordonat de comisarul Marianne Thyssen, reprezentanții MDRAPFE au arătat că, prin Programul Operațional Capital Uman, au fost lansate spre consultare, până la finalul lunii septembrie, 35 de Ghiduri ale Solicitantului în valoare de 2,16 mld Euro. De asemenea, au fost lansate 28 de apeluri de proiecte, dintre care 15 apeluri, în valoare de 1,42 mld. Euro (28% din alocarea totală a Programului) au fost lansate numai în cursul anului 2017.

La reuniune au mai luat parte și Excelența sa Angela Cristea, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, doamna Cendrine De Buggenoms, șef de unitate DG Ocupare, precum și secretarii de stat în MDRAPFE Mihaela Toader și Dan Paxino.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.