Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Rovana Plumb, interceptată în dosarul lui Adrian Duicu/ STENOGRAME

interceptari telefon
Astfel, în rechizitoriul DNA, prin care Duicu şi Bădin au fost trimişi recent în judecată, procurorii arată că, în anul 2013, Adrian Duicu făcea demersuri pentru numirea unui apropiat (Ionel Georgescu) ca secretar de stat la Ministerul Mediului, dar şi să obţină fonduri substanţiale de la acest minister.
Procurorii susţin că în luna iulie 2013 Andrei Bădin, realizator la B1 TV, a declanşat o campanie de presă împotriva Rovanei Plumb, context în care Duicu a intervenit pentru a opri această campanie.
La data de 2 august 2013 Bădin Andrei-Dan, realizator al emisiunii Aktualitatea B1, difuzată la postul de televiziune B1 TV, a pretins de la Duicu Ioan-Adrian suma de 5.000 de lei (sumă pe care a primit-o la data de 6 august 2013), pentru ca a concepe conţinutul editorial al viitoarelor ediţii ale emisiunii al cărei realizator este în aşa fel încât să înceteze campania de presă, pe care tot el o iniţiase, vizând-o pe Plumb Rovana (preşedinta Organizaţiei de Femei a Partidului Social Democrat şi, la acel moment, ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice).
 
Bădin Andrei-Dan este angajat al societății B1 TV Channel S.R.L., societate care deține postul de televiziune centrală B1 TV, în baza unui contract de muncă încheiat la data de 19 ianuarie 2011.
Acesta este realizator al emisiunii Aktualitatea B1, difuzată zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 1900 (sau 1830) – 2000.
Așa cum rezultă din fișa postului, cu privire la realizarea acestei emisiuni de televiziune, Bădin Andrei-Dan are, între altele, ca atribuție de serviciu pe aceea de a „propune, pe baza documentării proprii, realizarea unor materiale publicistice de calitate”.
În exercitarea acestei atribuţii de serviciu, aşa cum rezultă chiar din declaraţia lui Bădin Andrei-Dan, precum şi din corespondenţa electronică depusă la dosarul cauzei, cu privire la conceperea conţinutului editorial al emisiunii Aktualitatea B1, Bădin Andrei-Dan este cel care, înainte de fiecare ediţie a emisiunii, întocmeşte o listă cu subiectele care urmează a fi dezbătute în respectiva ediţie, pe care o comunică (alături de alte detalii cu privire la conţinutul editorial al emisiunii ce urmează a fi difuzată) prin poşta electronică producătorului şi redactorului emisiunii.
Aşadar, iniţiativa cu privire la subiectele care urmează să facă obiectul emisiunilor pe care le realizează aparţine lui Bădin Andrei-Dan, acestea având posibilitatea, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să promoveze sau nu un anumit subiect de presă în emisiunile sale.
 
În aceste condiţii, la propunerea lui Bădin Andrei-Dan, ediţiile din 9 şi 10 iulie 2013 ale emisiunii Aktualitatea B1 au avut ca unic subiect presupuse nelegalităţi comise de către Plumb Rovana şi de persoane apropiate acesteia, în primul rând de fiul acesteia, Plumb Andrei.
Cu privire la conţinutul editorial al acestor emisiuni, difuzate în intervalul orar 1830 – 2000 şi dedicate exclusiv acestui subiect, semnificative sunt titlurile afişate pe ecran în timpul acestora: „CUM CONDUCE ROVANA PLUMB JUDEŢUL DÂMBOVIŢA; ÎNCRENGĂTURI TRANSPARTINICE ÎN JUDEŢUL DÂMBOVIŢA; ANDREI PLUMB, FUNDAŢIE SUSŢINUTĂ DE FIRMELE DE JUDEŢ; UN MINISTRU USL ŞI MAFIA DIN DÂMBOVIŢA; CARACATIŢA ROVANA PLUMB; CINE SUNT MEMBRII GRUPĂRII DIN JURUL FIULUI MINISTRULUI MEDIULUI; AFACERILE FAMILIEI PLUMB LEGATE DE TURCUL DIN DOSARUL APOSTU; FIUL LUI VIRGIL MĂGUREANU ÎN CARACATIŢA PLUMB; FIUL MINISTRULUI, „STĂPÂNUL” AFACERILOR DIN JUDEŢ; MINISTRUL MEDIULUI ŞI CLANUL DINŢOI; OAMENII CHEIE DIN DÂMBOVIŢA AI CLANULUI PLUMB, respectiv ANDREI PLUMB VREA PRIMĂRIA DIN TÂRGOVIŞTE; ALIANŢĂ TRANSPARTINICĂ PENTRU AFACERI; CARACATIŢA FAMILIEI MINISTRULUI MEDIULUI; CUM A AJUNS ROVANA PLUMB MINISTRUL MEDIULUI; UMBRA LUI ADRIAN NĂSTASE LA MINISTERUL MEDIULUI; OMUL PRIVATIZĂRILOR LUI NĂSTASE, MÂNA DREAPTĂ A MINISTRULUI MEDIULUI; ÎNCRENGĂTURILE CARACATIŢEI PLUMB DUC LA ADRIAN NĂSTASE; TENTACULELE CARACATIŢEI PLUMB”.
 
Bădin Andrei-Dan şi Duicu Ioan-Adrian se aflau la acel moment într-o relaţie de amiciţie; anterior, în perioada 2009-1010, cel dintâi avusese colaborări la postul local de televiziune Tele 2 Drobeta, controlat de către Duicu Ioan-Adrian.
În cest context (şi în cel în care, în aceeaşi perioadă Duicu Ioan-Adrian, pe de o parte întreprindea demersuri pentru numirea lui Georgescu Ionel într-o funcţie de secretar sau subsecretar de stat la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, iar pe de altă parte, în calitate de preşedinte al consiliului judeţean Mehedinţi, urmărea să obţină fonduri substanţiale gestionate de către ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice) Duicu Ioan-Adrian l-a sunat pe Bădin Andrei-Dan, solicitându-i să pună capăt acestei campanii de presă.
Astfel, din analiza datelor de trafic telefonic rezultă că la data de 9 iulie 2013, ora 1857, în timpul difuzării celei dintâi ediţii a emisiunii Aktualitatea B1 vizând-o pe Plumb Rovana, Duicu Ioan-Adrian a sunat-o pe acesta, cei doi purtând o conversaţie telefonică, după care, la ora 1901 (în timpul emisiunii), Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Bădin Andrei-Dan un mesaj SMS.
La data de 10 iulie 2013, Duicu Ioan-Adrian l-a sunat pe Bădin Andrei-Dan înainte de emisiune, la ora 1758, după care, la ora 1759, a apelat-o şi pe Plumb Rovana (cei doi purtând o convorbire de 3 minute şi 42 de secunde). După terminarea emisiunii, la ora 2024, Duicu Ioan-Adrian l-a sunat din nou pe Bădin Andrei-Dan (când cei doi au purtat o convorbire de 2 minute şi 25 de secunde).
Cu privire la conţinutul acestor convorbiri, din declaraţiile administrate reiese faptul că Duicu Ioan-Adrian i-a solicitat lui Bădin Andrei-Dan să înceteze realizarea emisiunilor pe această temă.
 
În ziua de 28-07-2013, la ora 18:43:51, Duicu Ioan-Adrian (aflat în aria de acoperire a celulei telefonice Hotel Majestic, Constanţa) a purtat o convorbire cu Plumb Rovana, cei doi stabilind să se întâlnească în Bucureşti, în ziua următoare:
DUICU IOAN-ADRIAN: Sărut-mâna.
ROVANA PLUMB: Bună seara, bună seara.
DUICU IOAN-ADRIAN: Ce faceţi?
ROVANA PLUMB: Uite cu nişte prieteni.
DUICU IOAN-ADRIAN: Am înţeles. Uite, eu mâine dimineaţă plec de la mare în jur de ora 9 şi vreau, 11, 11 jumătate sunt în oraş, în Bucureşti.
ROVANA PLUMB: E bine, atunci sigur că da.
DUICU IOAN-ADRIAN: Dar ştiţi ce vă rog, să coborâţi dumneavoastră că o să fiu în tricou şi în blugi şi nu aş vrea să fiu văzut aşa.
ROVANA PLUMB: Sigur că da.
DUICU IOAN-ADRIAN: Da, vă sun eu când vin. Unde să vin, la minister acolo?
ROVANA PLUMB: Sunt la minister mâine.
DUICU IOAN-ADRIAN: Maxim 11 jumătate sunt la minister în faţă.
ROVANA PLUMB: Sigur. Ok.
DUICU IOAN-ADRIAN: Bine şefa.
ROVANA PLUMB: Şi atunci suni, da?
DUICU IOAN-ADRIAN: Da, vă sun eu înainte cu o jumătate de oră.
ROVANA PLUMB: Bine, perfect.
DUICU IOAN-ADRIAN: Sărut-mâna.
 
În ziua următoare, 29 iulie 2013, după ce la orele 1127 şi 1233, Duicu Ioan-Adrian şi Plumb Rovana au mai purtat două convorbiri telefonice de scurtă durată, aceştia s-au întâlnit în Bucureşti
După întâlnirea avută cu Plumb Rovana, Duicu Ioan-Adrian, însoţit fiind de Popescu Constantin (preşedintele organizației municipale Orşova a Partidului Social Democrat) s-a întâlnit cu Bădin Andrei-Dan, prilej cu care i-a solicitat acestuia, din nou, să nu realizeze noi emisiuni privind-o pe Plumb Rovana şi presupusele nelegalităţi comise de fiul acesteie Plumb Andrei.
În urma acestei întâlniri, în seara aceleiaşi zile, la ora 2026, Duicu Ioan-Adrian a fost sunat de către Bădin Andrei-Dan, prilej cu care acesta din urmă i-a transmis lui Duicu Ioan-Adrian că „nu face nicio înțelegere cu cucoana” şi că va continua emisiunile vizând-o pe Plumb Rovana:
DUICU IOAN-ADRIAN: Ce faci, mă?!
BĂDIN: Da.
DUICU IOAN-ADRIAN: Te-am sunat astăzi cum am vorbit cu tine.
BĂDIN: Nu ţi-am răspuns că nu vreau să mă bag în povestea cu… cucoana! Nu vreau să m-amestec în povestea cu cucoana! Vreau să-mi… o ţin... Treaba ei cu cine şi cum a făcut aşa, cu mine nu face nicio înţelegere!... Ţi-am explicat, nu vreau să mă bag. Tu ai insistat. Treaba ta! Eu n-am... n-am ce să fac cu ea, n-am... Nici n-am încredere în poveştile ei! (...) Vezi că mâine ţi-l f... pe primaru' din ORŞOVA!
DUICU IOAN-ADRIAN: Pe MANEA?
BĂDIN: Pe MANEA ţi-l f... de-i sar capacele!
DUICU IOAN-ADRIAN: Păi, ce-a făcut?
BĂDIN: Închide ziare, nu ştiu ce p... mea pe-acolo, taie contracte! Am povestea.
DUICU IOAN-ADRIAN: E! E o prostie aia, băi!
BĂDIN: E! La tine toate-s prostii! Am oameni, am documente, am tot ce trebuie, ţi-l f... de-i sar capacele!
DUICU IOAN-ADRIAN: MANEA închide ziare în ORŞOVA?!
BĂDIN: Da.
DUICU IOAN-ADRIAN: Băi, ANDREI! Ce dracu', mă?!
BĂDIN: Lasă-mă în pace! ... Nu ştiu ce ziar pe-acolo, nu contează! Ce contează?! Îl executăm!
DUICU IOAN-ADRIAN: A! Căcat!
BĂDIN: Asta-i viaţa! (...)
DUICU IOAN-ADRIAN: Da' cine-i cu treaba asta? Cine ţi-a spus de prostia asta?
BĂDIN: E!
DUICU IOAN-ADRIAN: Da' nu ziare, mă, un site! Fac un site, ce dracu' fac!
BĂDIN: Nu ştiu, mă. Nu ştiu. Am toată povestea. N-am apucat s-o citesc. O citesc mai încolo.
DUICU IOAN-ADRIAN: Da' cine te bâzâie cu ea, cine ţi-a zis?
BĂDIN: A?!
DUICU IOAN-ADRIAN: Cine ţi-a zis de ea?
BĂDIN: Mi-a zis cineva de ea, normal! Am şi eu informaţiile mele! Eu lucrez numai cu aşa...?! Eu fac rost de informaţii. Când le prind, le ard! Ce vrei?! Ţi-am zis: Vrei să mă ocup şi de tine?! Mă ocup!
DUICU IOAN-ADRIAN: Lasă-l, mă, dracu' pe ăla că n-ai nicio treabă... e o prostie, e o porcărie, nu-i nimic în aia, nimic nu e! Ascultă-mă că nu-i nimic!
BĂDIN: Lasă-mă tu pe mine! La tine nimic nu-i nimic! Hai! Vorbim atunci. Asta am vrut să-ţi... Aia nu mă bag!
DUICU IOAN-ADRIAN: Vorbim. Bine.
BĂDIN: Bine. Pa.
DUICU IOAN-ADRIAN: Pa.
 
În ziua de 30-07-2013, la ora 20:19:12, între Duicu Ioan-Adrian şi Bădin Andrei-Dan s-a purtat următoarea convorbire telefonică:
BĂDIN: Alo?
DUICU IOAN-ADRIAN: Da, ANDREI?
BĂDIN: Ce dracu' faci, mă?! Deci, am văzut povestea aia, e cu POPESCU... Ce p... mea?! Cu POPESCU, cu fi-su, cu bani, cu afaceri, cu... (Duicu Ioan-Adrian face referire la Popescu Constantin, preşedintele organizaţiei municipale Orşova a Partidului Social Democrat)
DUICU IOAN-ADRIAN: E! E o porcărie, mă! Nu e...
BĂDIN: E! Porcărie?! Da' n-am avut timp azi că am avut cu torţionarii ăştia da' mâine ţi-l dau. Fac povestea.
DUICU IOAN-ADRIAN: E o porcărie! ANDREI, e o porcărie aia!
BĂDIN: Nu e, mă, porcărie! Am citit acolo despre ce-i vorba. Cu ăla, cu al tău, cu MANTA, cu p... mea!
DUICU IOAN-ADRIAN: E! Căcat!
BĂDIN: Cu autorizaţii! Asta e, mă tată! Ce să-ţi fac?! Eu ţi-am spus… să vorbeşti cu mine! Nu vrei să vorbeşti, treaba ta!
DUICU IOAN-ADRIAN: Păi, cum nu vorbesc cu tine?! Da' cu cine vorbesc?!
BĂDIN: Păi, nu. Să vorbeşti... nu la mişto, nu la de ăstea.
DUICU IOAN-ADRIAN: Păi, n-am vorbit, mă, la mişto! Ţi-am spus că e o prostie! Las' că vorbim când... Ai zis că vii încoace în august! Ce căcat vrei să vorbesc cu tine pe telefon?! Ce căcat vrei să vorbim pe telefon?!
BĂDIN: Nu ştiu dacă ajung la tine. După 20, dacă ajung.
DUICU IOAN-ADRIAN: Da. După 20. Vino încoace!
BĂDIN: Aranjezi ceva acolo, la...?
DUICU IOAN-ADRIAN: Da, mă. Da. Vino încoace!
BĂDIN: Da?
DUICU IOAN-ADRIAN: Da, mă. Da.
BĂDIN: Bine. Vorbim.
DUICU IOAN-ADRIAN: Hai! Vino încoace! Hai!
 
În acest context, în ultima emisiune realizată înainte de a pleca în concediu, cea din data de 2 august 2013, Bădin Andrei-Dan a revenit la subiectul „Rovana Plumb”, căruia i-a consacrat ce-a dea doua parte a emisiunii (începând cu ora 1854).
În data de 1 august 2012, în corespondenţa electronică adresată producătorului şi redactorului emisiunii, Bădin Andrei-Dan îşi făcuse cunoscută intenţie de a aborda din nou subiectul „Rovana Plumb”, sens în care la pct. 5 al desfăşurătorului a previzionat emisiunea pe care avea să o realizeze în următoarea zi: „apropo de rovana plumb (…şi mai avem ăl pe care nu l-am dat cu ong-ul si padurile facute cadou (…) si mai avem si povestea cu acest audi q7”.
În timpul acestei părţi a emisiunii, dedicate exclusiv acestui subiect, titlurile afişate pe ecran au fost „CUM A AJUNS ROVANA PLUMB MINISTRUL MEDIULUI; NOI DEZVĂLUIRI DESPRE MINISTRUL MEDIULUI; OMUL DE CASĂ AL CLANULUI PLUMB; MINISTRUL MEDIULUI ARE UN Q7 FANTOMĂ; OMUL DIN SPATELE MINISTRULUI MEDIULUI A FĂCUT PRIVATIZĂRILE LUI ADRIAN NĂSTASE”.
În timpul desfăşurării emisiunii, la ora 1912, Duicu Ioan-Adrian a sunat-o pe Rovana Plumb, cei doi purtând o convorbire de 57 de secunde.
Imediat după terminarea emisiunii Duicu Ioan-Adrian l-a sunat din nou pe Bădin Andrei-Dan, pentru a-l ruga încă o dată să nu continue emisiunile cu privire la Plumb Rovan şi la fiul acesteia Plumb Andrei.
De această dată, Bădin Andrei-Dan a acceptat solicitarea făcută de Duicu Ioan-Adrian, însă, drept contraprestaţie, i-a solicitat acestuia să-i dea o sumă de bani pe care să o depună într-un cont bancar pe care cel dintâi avea să i-l indice.
Astfel, În ziua de 02-08-2013, la ora 20:15:18, între Duicu Ioan-Adrian şi Bădin Andrei-Dan s-a purtat următoarea convorbire:
BĂDIN: Ce e mă? Dar de ce te aud aşa prost?
DUICU IOAN-ADRIAN: Nu ştiu.
BĂDIN: Acum te aud, nu ăl aveai la ureche.
DUICU IOAN-ADRIAN: Aha. Ce faci?
BĂDIN: Uite bine.
DUICU IOAN-ADRIAN: Ce drac' îi făcuşi lu' tanti iar?!
BĂDIN: Păi, dacă o mănâncă-n cur, eu ce vrei să-i fac?!
DUICU IOAN-ADRIAN: Ce-a făcut?
BĂDIN: O să-ţi povestesc eu ce-a făcut când o să ne vedem.
DUICU IOAN-ADRIAN: Te rog din sufletu' meu, hai că ne vedem, mai vorbim noi doi. Te rog eu mult las-o! Te rog din sufletu' meu! Te rog mult de tot! Deci, te implor! Te rog mult de tot, las-o!
BĂDIN: Bine. Luni o să-ţi dau un SMS cu un cod IBAN să dai până miercuri ceva, să plec.
DUICU IOAN-ADRIAN: Bine. Da, mă. Da.
BĂDIN: Bine.
DUICU IOAN-ADRIAN: Bă, te rog din suflet!
BĂDIN: Bine. După 20, o să vin la tine.
DUICU IOAN-ADRIAN: Da? Bun. Da' pot să-i spun că-i treaba ok, da?
BĂDIN: Nu-i mai spune nimic că vorbeşte gura fără ea! Asta-i defectu' ei.
DUICU IOAN-ADRIAN: Bine.
BĂDIN: O să-ţi explic eu.
DUICU IOAN-ADRIAN: Bine.
BĂDIN: Pa.
La ora 2016, imediat după terminarea convorbirii purtate cu Bădin Andrei-Dan, Duicu Ioan-Adrian a sunat-o din nou pe Plumb Rovana (cei doi discutând 1 minut şi 8 secunde).
Marţi, 6 august 2013, Bădin Andrei-Dan i-a transmis lui Duicu Ioan-Adrian contul în care să depună banii şi cuantumul sumei solicitate; apoi Duicu i-a solicitat lui Drăghia Valentina (administratorul XXXXXXX.) să ia legătura cu Bădin Andrei-Dan, pentru a primi în mod direct de la acesta numărul de cont, după care să depună în contul indicat de acesta din urmă suma de 5.000 de lei (Duicu Ioan-Adrian i-a mai solicitat lui Drăghia Valentina şi faptul ca depunerea să o facă în numele acesteia, nu în numele vreuneia dintre societăţile pe care acesta le controla).
Astfel, în ziua de 06-08-2013, la ora 15:35:05, între Duicu Ioan-Adrian şi Drăghia Valentina s-a purtat următoarea convorbire telefonică:
VALI DRĂGHIA: Da?
DUICU IOAN-ADRIAN: 0744575768
VALI DRĂGHIA: Da. Domnul Bădin?
DUICU IOAN-ADRIAN: Bădin, da.Îl suni, îi ceri număru'... să-ţi trimită pe SMS-ul tău, pe telefonu' tău, să-ţi trimită contu'.
VALI DRĂGHIA: Da.
DUICU IOAN-ADRIAN: Şi du-te şi bagă-i cincizeci de milioane în contu' ăla care... Te rog frumos.
VALI DRĂGHIA: Bine. Şi scriu contravaloare un contract ceva, văd eu. Bine. Bine.
DUICU IOAN-ADRIAN: Nu mai... Îi scoţi, dacă n-ai scos banii şi îi pui banii pe persoană fizică, dacă e.
VALI DRĂGHIA: Îhî. Bine. Bine.
DUICU IOAN-ADRIAN: Din contu' sau de undeva.
VALI DRĂGHIA: Da. Bine.
DUICU IOAN-ADRIAN: Da? Te rog frumos. Neapărat.
VALI DRĂGHIA: Da. Da. O rezolvăm. Bine.
DUICU IOAN-ADRIAN: Sună-l acuma!
VALI DRĂGHIA: Da. Da. Vă sun.
 
La solicitarea lui Duicu Ioan-Adrian, Drăghia Valentina a scos în numerar suma de 5.000 de lei din contabilitatea XXXXXXX, sumă pe care, în aceeaşi zi, a depus-o (în numele ei) în contul indicat de Bădin Andrei-Dan.
 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.