Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul rus al apărării critică aşteptata aderare a Muntenegrului la NATO

nato rusia

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a criticat miercuri aşteptata aderare a Muntenegrului la NATO, afirmând că alianţa militară occidentală urmăreşte astfel să-şi sporească influenţa în zona Balcanilor, transmite DPA. "Potenţialul militar al Muntenegrului este aproape nul", a subliniat ministrul rus al apărării în cadrul unei conferinţe consacrate securităţii care a fost organizată la Moscova.

Potrivit lui, NATO este dispusă să accepte în rândurile sale mica fostă republică iugoslavă doar pentru a întări influenţa Alianţei în Balcani. Rusia critică de multă vreme extinderea Alianţei Nord-Atlantice, calificând-o drept o ameninţare la adresa securităţii sale naţionale, conform Agerpres.

Parlamentul de la Podgorica urmează să voteze vineri în legătură cu aderarea la NATO şi se aşteaptă ca rezultatul să fie o majoritate clară în favoarea aderării, cu toate că există şi o anumită opoziţie faţă de acest obiectiv. Viitoarea aderare a ţării la alianţa militară occidentală îi divizează pe cei 620.000 de locuitori ai micii republici ex-iugoslave, unde opoziţia prorusă, care înglobează în mare parte comunitatea etnicilor sârbi, a ameninţat să organizeze un referendum împotriva aderării. Muntenegru a fost bombardat de către aviaţia NATO în timpul războiului din Kosovo în 1999, când era încă parte a fostei Iugoslavii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.