Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății, asigurări privind dozele de vaccin pentru rujeolă

ebihoreanul.ro
florian bodog

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat luni că are asigurări că dozele de vaccin pentru rujeolă vor fi în ţară săptămâna viitoare. 

"În momentul de faţă, (...) deja sunt, la Direcţiile de sănătate publică, cantităţile de vaccin hexavalent şi cantităţile de vaccin tetravalent. Iar în ceea ce priveşte vaccinul pentru rujeolă, săptămâna viitoare am asigurări că va fi în ţară", a declarat ministrul Sănătăţii, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o, la Palatul Victoria, alături de premierul Sorin Grindeanu, cu reprezentanţi ai companiilor farmaceutice din România.

ALERTĂ - Primarul municipiului Deva, condamnat la închisoare cu EXECUTARE


Potrivit lui Bodog, scopul întâlnirii a fost găsirea soluţiilor pentru îmbunătăţirea managementului achiziţiilor şi al distribuirii vaccinurilor. 

"La iniţiativa prim-ministrului, am avut o întâlnire cu producătorii de vaccinuri care sunt prezenţi în România. Această întâlnire a avut loc pentru a identifica cele mai bune soluţii în vederea îmbunătăţirii managementului atât al achiziţiilor, cât şi al distribuirii vaccinurilor. (...) Au fost abordate probleme legate de achiziţie, probleme legate de contracte multianuale. Am discutat şi despre Legea vaccinării. (...) Aceasta este încă în transparenţă decizională şi urmează să intre în citire, într-o şedinţă de Guvern", a mai afirmat Bodog.

Traian Băsescu, atac incendiar la adresa mediului academic: 'S-au plătit cu zece milioane de dolari'


Totodată, Bodog a reiterat faptul că Ministerul Sănătăţii a început procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri şi procedurile de notificare a Comisiei Europene. 

"Prin Agenţia Naţională a Medicamentului am notificat toţi distribuitorii şi am oprit toate cantităţile de vaccin în depozite", a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.