Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății, declarație SURPRINZĂTOARE. Îi dă dreptate lui Vlad Voiculescu

jurnalul.ro
Florian-Dorel Bodog

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, joi, că va aproba începerea programului de transplant pulmonar atunci când va fi convins că o astfel de intervenţie poate fi făcută în condiţii de siguranţă pentru pacienţi. Anunțul este surprinzător, dat fiind că fostul ministru tehnocrat al Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost atacat masiv de PSD și presa pro-PSD, în campania pentru alegerile parlamentare, tocmai pentru că anunțase că refuză să finanțeze acest program deoarece spitalul nu îndeplinește toate condițiile, iar viața pacienților ar putea fi pusă în pericol.

"Problema transplantului pulmonar este o problemă extrem de sensibilă şi mă preocupă. Chiar ieri (n.r. -miercuri) am avut o discuţie cu domnul profesor Deac, şeful Agenţiei Naţionale de Transplant şi pe această temă. Suntem în situaţia în care avem un centru de transplant acreditat, un centru de transplant care nu a făcut niciodată transplant, un centru de transplant pe care dacă îl introduc în programul naţional de transplant există riscul, făcând această intervenţie în ţară, să nu mai pot trimite pacienţii în străinătate şi atunci trebuie cântărit foarte atent acest lucru", a explicat Bodog, citat de News.ro.

Lovitură pentru omul de afaceri Nelu Iordache. Ce decizie au luat judecătorii

El a mai spus că programul de transplant va începe atunci când într-un centru din România vor fi condiţii de siguranţă pentru pacienţi.

"În situaţia în care vom fi convinşi de faptul că într-un centru din România se poate face transplant în condiţii de siguranţă pentru pacient, nu am absolut nicio problemă să deschid programul pentru acel spital. Dar atât timp cât nu am toate elementele şi ANT nu mi-a dat toate elementele pe care le-am solicitat, nu pot să vă dau un răspuns la această întrebare. Ceea ce vă pot spune public este că voi avea întâlniri săptămâna viitoare cu toţi specialiştii în domeniu pe acest subiect şi vom lua o decizie", a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Firma lui Clotilde Armand, bani în plus de la CNAIR: 'Prost nu e cel care cere, prost e cel care dă'

Potrivit acestuia, în acest moment nu există niciun specialist care să fi făcut vreodată transplant în mod independent.

"Noi la momentul de faţă nu avem niciun specialist angajat al acelui spital (Sfânta Maria din Capitală, singurul acreditat pentru transplant pulmonar -n.r.) care să fi făcut vreodată transplant în mod independent este un alt fapt de care eu trebuie să ţin cont şi eu sunt chirurg şi ştiu despre ce vorbesc. În momentul în care noi, ca minister, vom primi toate asigurările că nu există nicio problemă de siguranţă pentru pacient pentru că pentru noi asta este important să avem, siguranţa pacientului, şi că nu periclităm posibilitatea de a trimite pacienţii în străinăta, vom da drumul acestui program", a mai spus Bodog. El a precizat că joi a fost transferat un copil la Lyon cu sprijinul MApN. "Cred că la ora aceasta a şi decolat este un copil care s-a născut pe 9 martie un copil cu malformaţii multiple", a mai spus ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.