Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății, detalii după negocierile cu șefii de la clinica AKH

jurnalul.ro
Florian-Dorel Bodog

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a avut conversații cu șefii de la clinica AKH de la Viena și a dat asigurări că tratamentul pacienților români va continua. De asemenea, Bodog a explicat că tratamentul pacienților cu probleme pulmonare va putea fi realizat și în București.

Citește și: Ludovic Orban îi plânge soarta lui Tăriceanu: este MILOGUL de serviciu

Citește și: BOMBĂ pe scena politică: PNL s-ar putea alege cu DOSAR PENAL / SURSE presă

”Nu s-a schimbat nimic. Eu nu doresc să pun în pericol viața pacientului niciun moment și am spus că mă voi asigura că există toate condițiile pentru a se putea derula activități de transplat acolo. Ăsta a fost motivul pentru care am dispus Agenției Naționale de Transplant, am discutat cu domnul profesor Deac să trimită un alt evaluator decât cel care a fost anul trecut și doi evaluatori de la Direcția de Sănătate Publică. Aceștia au evaluat condițiile de acolo și au trimis acest raport”, a spus Bodog, la B1 TV.

În același timp, Florian Bodog a dat asigurări că nu se  întrerupe tratamentul pacienților români în străinătate.

”Eu, între timp, am demarat o serie de discuții, atât cu profesorul de la AKH, cât și cu ministra Sănătății din Austria, dar și cu directorul general de la ministerul Sănătății din Austria, am trimis o scrisoare președintelui Eurotransplant (...) și din toate părțile am primit același feedback, că practic și România se dorește să aibă un centru de transplant, dânșii ne vor sprijini. Am aproape certitudinea că programul la AKH va continua în anumite condiții.

Nu se întrerupe tratamentul pacienților în străinătate, pacienții vor putea să aibă mai departe acces la acest tratament în străinătate pentru transplant. În același timp, ne vom asigura să avem și a doua opțiune de centru, în situația în care vom ajunge din nou la ceea ce s-a întâmplat zilele trecute.

Președintele Eurotransplant m-a asigurat că (...) vom discuta condițiile în care România va fi membru în Eurotransplant. Deocamdată se va prelungi scrisoarea de intenție pentru că a fi membru Eurotransplant înseamnă că toate organele care se colectează la nivelul întregii Europe vor fi gestionate de către Eurotransplant. Până la momentul de față, noi am contribuit la Eurotransplant în principal cu plămâni pentru că această activitate nu se făcea în România”, a declarat ministrul Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.