Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor, ANUNŢ despre una dintre cele mai AŞTEPTATE AUTOSTRĂZI din România - VIDEO

razvan cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, la Arad, că îşi va respecta angajamentul privind numărul de kilometri de autostradă care vor fi daţi în folosinţă în 2017. Mai exact, susţine ministrul, este vorba despre 90 de kilometri, în timp ce pentru alţi 800 de kilometri vor fi lansate procedurile de licitaţie, anunţă România TV.

"Am spus că până la sfârşitul anului vom inaugura 90 de kilometri de autostradă. Primii 15 i-am dat în folosinţă pe Lugoj-Deva lotul II, urmând să deschidem loturile III şi IV Sebeş-Turda, loturile III şi IV Lugoj-Deva şi intrarea în Bucureşti pe cei trei kilometri. Am discutat cu constructorii şi fiecare şi-a asumat termenele, dar vreau să văd că se respectă şi din punct de vedere al calităţii", a spus ministrul.

Totuşi, Răzvan Cuc a declarat că a fost săptămâna trecută în inspecţie pe unele şantiere şi a fost dezamăgit de mobilizarea pe care a găsit-o.

Ministrul a adăugat că până în acest moment au fost lansate licitaţii pentru construirea altor 300 de kilometri de autostrăzi, din cei 800 de kilometri pentru care s-a angajat să lanseze procedurile în acest an.

Primele inspecţii cu drone ale şantierelor de infrastructură vor fi făcute în luna septembrie, când Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va intra în posesia primei drone. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a spus că, până atunci, dronele vor fi el şi reprezentanţii CNAIR, care vor continua verificările inopinate.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost întrebat, vineri, la Arad, unde a făcut o vizită de lucru, despre dronele care vor fi achiziţionate pentru monitorizarea şantierelor importante, precizările fiind făcute însă de către directorul general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, care îl însoţea pe ministru. Conform lui Ioniţă, o primă dronă va fi primită, în urma procedurii de achiziţie, în luna septembrie, când vor începe şi verificările şantierelor din aer.

”Legat de drone, în luna septembrie cred că vom avea primele inspecţii efectuate cu acest tip de echipament, care nu va face numai o monitorizare video, va fi folosit de CNAIR şi în cadrul unor inspecţii tehnice. Pentru început, vom avea o singură dronă”, a spus Ioniţă.

În urma declaraţiei, ministrul a intervenit: ”În perioada acestei veri, dronele vom fi noi. Vom fi în permanenţă pe şantiere pentru vizite inopinate”.

Directorul general al Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, declara în luna mai că vor fi achiziţionate două drone pentru a monitoriza inopinat şantierele de infrastructură la nivel naţional, iar ulterior filmările vor fi postate pe site-ul companiei de stat.

Citeşte şi: Lia Olguţa Vasilescu, lovitură DURĂ pentru sindicalişti. Listă în 10 PUNCTE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.