Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor va trimite Corpul de control la CNAIR. Care este motivul

www.informatiadegiurgiu.ro
Răzvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, va trimite Corpul de control al instituției la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a vedea cum a fost evaluată cantitatea de materiale antiderapante.

"Am avut o analiză cu domnul Grindeanu (prim ministrul — n.r.) în urma opririi Codului portocaliu și în permanență am ținut legătura și cu doamna ministru de Interne și cu dânsul privind utilajele, stocurile pentru această perioadă. Sunt anumite discrepanțe între stocuri. Aici vorbim de sare și de nisip. Explicațiile celor de la CNAIR sunt legate conducerea anterioară a ministerului. Tocmai din acest motiv voi trimite Corpul de control acolo să vedem exact cum au evaluat dânșii situația înainte de acest episod și cum și-au ajustat toate cantitățile de materiale", a spus, sâmbătă, ministrul Trasporturilor, la sediul instituției pe care o conduce, informează agerpres.ro.

După eșecul de la alegeri, Cristiana Anghel a redevenit 'CETĂȚEANUL PROTESTATAR'

El a mai afirmat că în acest moment există materiale pentru asigurarea traficului în condiții optime.

"Numai că în componența materialului antiderapant pe lângă sare și alte substanțe care se folosesc, trebuia să avem și cantitatea de nisip necesară pentru asigurarea participării în condiții normale și de siguranță la trafic. Înțeleg că printr-un ordin de ministru s-a dispus să nu se achiziționeze nisip la Ministerul Transporturilor ținând cont că aveau dânșii o strategie că, dacă există cantități destul de mari de sare, nu va mai fi nevoie să achiziționăm și nisip. Dacă s-ar fi înrăutățit și mai tare starea vremii, noi am fi preferat să avem un tampon de material antiderapant ca să nu avem nicio problemă. Acesta este lucrul pe care eu l-am reproșat conducerii (CNAIR n.r.)", a mai arătat ministrul Transporturilor.

Dan Voiculescu a cerut ELIBERAREA din pușcărie, judecătorii au răspuns

Totodată, Alexandru Cuc a precizat că pe A2 au fost solicitate, vineri, utilaje suplimentare de la Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri.

"Noi am solicitat, vineri, directorului CNAIR (Cătălin Homor — n.r.) să aducă utilaje suplimentare pentru A2 și am adus de la Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, Brașov și Iași pentru a interveni și a ajuta la decongestionarea situațiilor care s-au petrecut pe A2. Avem peste 3.000 utilaje prin DRDP", a mai afirmat Cuc.

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, sâmbătă, ministrului Transporturilor să trimită Corpul de control la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și să ia toate măsurile legale pentru demiterea directorului general al companiei, Cătălin Homor.

"L-am rugat pe domnul ministru Cuc (ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc — n.r.) să trimită Corpul de control la CNAIR și, de asemenea, l-am rugat să ia toate măsurile legale pentru demiterea domnului director al CNAIR pentru că în acest moment tot ceea ce înseamnă coordonarea activităților de deszăpezire și modul în care operatorii și cei care au câștigat au fost coordonați, la 14 ore după ridicarea Codului portocaliu, este deficitară. I-am transmis domnului Cuc să facă o analiză în amănunt nu doar pe persoană, pentru că e clar că acolo lucrurile sunt deficitare, ci și la cauzele care au dus la această situație nefericită", a declarat premierul, la finalul unei ședințe ce a avut loc la Ministerul Transporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.