Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor vrea monitorizare video a șantierelor de lucrări la autostrada Deva-Lugoj

Jurnal Giurgiuvean
razvan cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent luni pe șantierele loturilor 2,3 și 4 de pe autostrada Deva-Lugoj, a declarat că este nemulțumit de stadiul lucrărilor pe unele tronsoane și a solicitat ca șantierele să fie monitorizate video, menționând că ministerul pe care îl conduce își respectă angajamentele financiare față de constructori.

"Sunt puțin nemulțumit de evoluția lucrărilor pe unul dintre tronsoane, în sensul că se putea o mobilizare mult mai bună. Ca să vă spun exact, pe lotul 2, în urma vizitei din luna martie, când s-au deschis cei 15 kilometri, Compania (Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, n.r.) a încheiat un protocol cu firma de construcție, cei de la Saligni, care s-au angajat ca în trei luni de zile să finalizeze restul lucrărilor care mai erau de făcut pe cei 15 kilometri. Sunt în grafic. Lotul 3 Lugoj-Deva, aici am fost un pic nemulțumit de mobilizare, adică undeva la 100 de utilaje și 200 de oameni, în comparație cu lotul 4, unde am găsit peste 500 și ceva de oameni care lucrează și 250 de utilaje", a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

El a arătat că va monitoriza atent stadiul lucrărilor și a solicitat constructorilor să respecte termenele convenite, în condițiile în care ministerul respectă, la rândul său, condițiile financiare din contracte. "Am cerut suplimentar și o monitorizare video a tuturor șantierelor din țară din partea Companiei. Nu voi tolera întârzieri, asta le-am și spus constructorilor. Noi suntem un partener onest și, din punct de vedere financiar, ne-am ținut promisiunile", a spus Răzvan Cuc.

El a arătat că prin monitorizarea lucrărilor se va putea face ulterior și un clasament al firmelor care și-au respectat condițiile contractuale, menționând că societățile care câștigă licitațiile de execuție trebuie să aibă toată logistica necesară, începând cu forța de muncă până la partea de know-how. Ministrul Transporturilor a mai spus că echipa ministerială și cea de la Compania națională de drumuri vor efectua controale inopinate și în ceea ce privește calitatea lucrărilor, conform Agerpres. "Pe de o parte, ne ținem și de grafic, ca și timp, dar pe de altă parte nu ne grăbim să facem niște lucrări de proastă calitate care să fie deteriorate în timp. Tocmai de aceea pe Lugoj-Deva, lotul 2 am prelungit de la 4 ani la 8 ani perioada de garanție pentru lucrările pe care le-au efectuat', a conchis Răzvan Cuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.