Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Minunile naturii. O plajă, dispărută în urmă cu 33 de ani, a reapărut pe coasta vestică a Irlandei

Sean Malloy/Achill Island Tourist Office
plaja irlanda

O plajă de pe o insulă îndepărtată de pe coasta de vest a Irlandei, care a dispărut complet în urmă cu peste 30 de ani, a reapărut după ce mii de tone de nisip au fost readuse pe ţărmul stâncos de apele Oceanului Atlantic, informează marţi Reuters, potrivit agerpres.

Plaja de 300 de metri din apropierea localităţii Dooagh de pe Insula Achill a dispărut în 1984 când furtunile au măturat nisipul de pe aceasta lăsând în urmă doar o suprafaţă stâncoasă. Însă, după mareele de primăvară de luna trecută localnicii au descoperit că Oceanul Atlantic a readus stratul de nisip în această zonă.

Australia sporeşte asistenţa medicală acordată indigenilor afectaţi de testele nucleare britanice

Sean Molloy, din cadrul biroului de turism din Achill, a declarat că acest eveniment este "extrem de important". Acesta a amintit faptul că plaja populară asigura fluxul a patru hoteluri şi a mai multe case de oaspeţi de pe coasta vestică a insulei pe care trăiesc 2.600 de persoane. "Achill are cinci plaje cu steag albastru, aşa că sperăm ca în curând să mai aibă încă una", a completat pentru cotidianul Irish Times.

Potrivit Comisiei Europene, programul "Steagul Albastru" pentru plaje şi porturi, condus de organizaţia non-guvernamentală şi non-profit Foundation for Environmental Education (FEE), iniţiat în Franţa în 1985 şi care operează în Europa din 1987 şi în alte zone din afara Europei din 2001, promovează dezvoltarea sustenabilă de pe zonele de coastă prin standarde înalte privind calitatea apei, siguranţă, management de mediu şi educaţie ecologică.

Insula, cea mai mare din largul coastelor Irlandei, face parte din "Wild Atlantic Way", o zonă turistică ce se întinde din sudul ţării către nord-vest şi care a cunoscut o creştere considerabilă a numărului de turişti atraşi de regiunea cu cea mai bună performanţă economică din Uniunea Europeană din ultima perioadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.