Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miracol. Ponta și Băsescu în aceeași barcă

ponta basescu

Mișcările strategice se precipită cu câteva luni înainte de parlamentare. Ponta și apropiații lui par a-și fi găsit o bărcuță numai bună de intrat în alegeri: Partidul România Unită.

Toți politicienii cu capul pe umeri, care mai au și informații de culise, știu că viitoarea guvernare e deja bătută-n cuie. Dragnea, Gorghiu, Blaga, Iohannis și Cioloș și-au dat mâna pentru un guvern de mare coaliție.

Traian Băsescu a ratat filonul naționalist de extremă. O arată ultimele alegeri locale. Degeaba s-a zborșit la liderii europeni, la ambasadorul american, degeaba a tunat și-a fulgerat împotriva musulmanilor și a fluturat pericolul terorismului deghizat în refugiați. Nu l-a luat nimeni în serios, nici voturi nu i-a adus.

Discursul euro-sceptic, cu accente naționaliste nu-l prinde pe Băsescu. E o convertire de ultim moment care nu convinge pe nimeni,

Dar filonul nu e nici pe departe epuizat.

Ponta e mult mai îndreptățit să preia ștafeta acestui discurs. Ponta, de când e el pe cai mari, ne-a vorbit despre marile cancelarii europene care șantajează România, de Merkel care a aruncat referendumul românilor din 2012 la gunoi, de FMI și marea finanță mondială care nu vrea ca România să se dezvolte.

Cuvintele tunătoare ale lui Băsescu în gura lui Ponta sună mult mai persuasiv.

Ponta și Băsescu se pregătesc pentru Opoziție acerbă la marele colos PSD-PNL, cu Cioloș premier. Unul vine călare pe PRU, celălalt călare pe PMP. La o adică, nici Tăriceanu nu se va da înapoi să se alăture clubului,

Se pregătește în mod evident o puternică Opoziție (de 20%, speră inițiatorii) care să capitalizeze cu cel puțin două voci, Băsescu și Ponta, sentimentele naționaliste ale românilor, frustrările, neîmplinirile, rușinile de zi cu zi.

Iohannis și Julien Cioloș vor fi portretizați ca vânduți Occidentului, PSD și PNL ca niște vehicule tenebroase ale trădării naționale. Jocul nu e pentru 2016, ci pentru 2019, atunci când partida naționalistă speră să preia frâiele cele mai importante ale Puterii: președinția țării.

O fuziune ulterioară alegerilor din 2016 între PRU și PMP e doar pasul următor în această strategie.

Citiți și:

 

Ponta la PRU

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.