Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Cartarescu, Radu Jude si Radu Afrim printre laureatii Galei Premiilor Radio Romania Cultural

mircea cartarescu

Gala Premiilor Radio România Cultural, ediţia a XVI-a, şi-a desemnat căştigătorii‚ luni, 21 martie 2016, la Teatrul Odeon.

A fost un spectacol în care lumea culturală a strălucit şi care s-a bucurat de prezenţa unor importante personalităţi ale lumii culturale şi artistice, jurnalişti, dar şi a unui public care a umplut până la refuz sala Teatrului Odeon.

Momentele muzicale au fost asigurate de Luiza Zan şi Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor. Gala a fost prezentată de Maria Balabaş şi Radu Croitoru.
Au fost acordate trei premii speciale: 

Premiul de Excelenţă i-a fost decernat istoricului Neagu Djuvara.

Premiul Lux Mundi i-a revenit artistului vizual Dan Perjovschi.

Premiul ''In memoriam Iosif Sava'' i-a fost acordat acordat pianistei Raluca Știrbăț.


Premiile pe secţiuni au fost următoarele:

Premiul pentru P r o z ă i-a revenit lui Mircea Cărtărescu, pentru Solenoid, Editura Humanitas

Premiul pentru F i l m a revenit regizorului Radu Jude, pentru filmul Aferim! 

Premiul pentru P o e z i e i-a fost înmânat lui Robert Șerban, pentru volumul Puțin sub linie, Editura Cartea Românească.

Premiul pentru T e a t r u a fost decernat Echipei proiectului Antisocial – o coproducţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” şi a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, semnată de Bogdan Georgescu.

Premiul la categoria A r t e p l a s t i c e a fost obţinut de artistul plastic Liviu Stoicoviciu pentru expoziţia Orașe imaginate (curator: Călin Dan) de la Muzeul Național de Artă Contemporană

Premiul pentru M u z i c ă i-a revenit compozitorului Adrian Enescu, pentru complexitatea artistică a Proiectului BachFiles.

Premiul pentru E d u c a ţ i e a fost obţinut de Asociația MetruCub, pentru coordonarea proiectului Susține cultura în educație.

Premiul pentru Ş t i i n ţ ă – Roxana Rădvan, coordonatoarea Centrului de Excelență pentru Restaurare prin Tehnici Optoelectronice CERTO.

La secţiunea P r o i e c t e c u l t u r a l e şi f e s t i v a l u r i a fost laureat Radu Afrim pentru conducerea artistică a Galei Tânărului Actor HOP.

Evenimentul a fost urmărit în direct de ascultătorii Radio România Cultural şi pe internet la www.radioromaniacultural.ro. TVR 2 şi TVR HD vor difuza înregistrarea pe data de 3 aprilie, ora 22.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.