Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Dumitru îi dă o LOVITURĂ TERIBILĂ șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

Inquam Photos / Octav Ganea
laura codruta kovesi Inquam Photos

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice va lua în considerare eventualele contestaţii împotriva deciziei Consiliului General al CNATDCU în cazul tezei de doctorat a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat joi ministrul Mircea Dumitru.

"Dacă mă întrebaţi pe mine, (...) ca profesor, nu ca ministru, ce se întâmplă, ce aş recomanda într-o astfel de situaţie - sigur, titlul a fost obţinut în 2011, la Universitatea de Vest - (...), într-o astfel de situaţie, la universităţile care au toleranţă zero faţă de copiat recomandarea (...) este să se refacă acea parte a tezei care nu a fost alcătuită corect. Şi nu s-ar fi ajuns la nivelul de susţinere a tezei de doctorat şi necum nu s-ar fi ajuns la nivelul în care se şi acordă titlul. În momentul de faţă, deoarece susţinerea s-a făcut şi titlul a fost deja confirmat de către minister, ceea ce CNATDCU a putut să ia în consideraţie nu a fost decât acest referat care a fost înaintat de către specialiştii în drept din Comisia de drept a CNATDCU. Dacă vor exista contestaţii care vin împotriva acestei decizii, ministerul le va lua în considerare şi cu siguranţă CNATDCU, prin intermediul Comisiei juridice, le va discuta. Dar, în momentul de faţă, asta a fost procedura şi asta a fost decizia pe care au luat-o colegii noştri care fac parte din Consiliul General al CNATDCU", a afirmat Dumitru, într-un briefing la Palatul Victoria.

Citește și: El e bărbatul care a DEZVIRGINAT-O pe Simona Halep: I-a fost ANTRENOR / FOTO

Potrivit ministrului Educaţiei, Consiliul General al CNATDCU a votat joi un raport care i-a fost înaintat de către Comisia juridică.

"Acest raport este rezultatul unei evaluări care (...) a fost realizată de o Comisie tehnică, din care au făcut parte trei profesori de drept, un profesor din Strasbourg, un profesor din Franţa, de la Paris, şi un profesor de la Universitatea 'Babeş-Bolyai' din Cluj. În referatul acesta tehnic, decizia a fost exact aceasta - 4% din lucrarea de doctorat (...) a doamnei Kovesi reprezintă o copiere după surse care nu sunt în mod propriu prezente în bibliografie sau nu sunt menţionate în corpul tezei, 1% este un gen - au definit dânşii - de plagiat, de copiere, care porneşte de la faptul că au fost preluate nişte surse generale din domeniul jurisprudenţei. Cu alte cuvinte, 5% (...) ar reprezenta o copiere după nişte autori, după nişte lucrări, cărţi sau studii care nu au fost în mod corect evidenţiate", a explicat Dumitru.

Citește și: Căsătorită, de 42 de ani, s-a culcat cu un puști de 15 ani, de mai multe ori: A fost trimisă la PUȘCĂRIE / FOTO

El a precizat că, în aceste condiţii, propunerea făcută de Comisia tehnică şi Comisia juridică a CNATDCU a fost ca pedeapsa aplicată să fie proporţională cu "frauda" făcută.

"Propunerea pe care au făcut-o şi cei din comisia tehnică şi specialiştii din Comisia juridică a CNATDCU a fost aceea ca pedeapsa care se aplică într-o astfel de situaţie să fie proporţională cu frauda care a fost făcută şi au insistat că la această proporţie de (...) 5% (...) dânşii nu pot să recomande retragerea titlului. Exact acest document a fost astăzi înaintat Consiliului General, care este alcătuit din specialişti (...) în toate ramurile ştiinţei, nu numai din jurişti, iar aceştia au avut de discutat acest referat al (...) Comisiei juridice. (...) Votul a fost de 35 de persoane în favoarea propunerii făcute de către Comisia juridică şi o abţinere", a detaliat Mircea Dumitru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.