Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană avertizează: 'Opriți lupta împotriva justiției!'

mircea geoana psro

Parlamentul României este victima unui lung proces de descalificare publică și redevine periodic, prin mijlocirea acelorași actori, reduta luptei împotriva justiției. Pentru unii a devenit locul în care încearcă să confecționeze metode prin care să denatureze sensul legilor sau tribuna de unde transmit mesaje care calcă în piciore independența actului de justiție. Cei mai înalți reprezentanți ai instituției își împart, odată cu sloganurile electorale, propria dreptate, în care procurorul sau judecătorul devin țintele execuțiilor la ore de largă audiență. Parlamentul, înaltul for legislativ al țării, este cel care are până la urmă de suferit.

 

De aceea, P.S.RO propune modificarea regulamentelor Camerei Deputaților și Senatului și adoptarea unui cod de conduită prin care persoanele urmărite penal să își piardă funcția de demnitate publică.

 

“Se creează o linie de forță, transpartinică, ce își propune în mod public încetinirea ritmului luptei împotriva corupției și îngrădirea independenței justiției. Cei care sunt campionii și vectorii de comunicare a acestei coaliții informale, dar reale, sunt cunoscuți. Aceștia încearcă să protejeze grupurile de interese care sunt deranjate de lupta împotriva corupției. Este un pericol pentru prezentul și viitorul României. Este obligația noastră, a celor care înțelegem că o țară cu politicieni corupți nu poate fi o țară prosperă. Pentru a evita situațiile jenante la care asistăm de ceva timp în Guvern și Parlament, propunerea mea, ca fost președinte al Senatului României, este modificarea regulamentului și adoptarea unui cod obligatoriu de conduită care să stipuleze ca atunci când începe urmărirea penală împotriva unui demnitar cu o funcție importantă, automat acel personaj să își piardă funcția de demnitate publică pentru a evita situația în care reputația întregii instituții este afectată de lupta despre cine are dreptate. Dreptatea se stabilește doar în Justiție”, a spus Mircea Geoană, președintele Partidului Social Românesc, conform unui comunicat de presă.

 

Situațiile în care demnitarii sunt urmăriți penal se tratează în lumea civilizată cu instituția demisiei. O țară care nu are la conducere oameni integri este condamnată la subdezvoltare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.