Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană îi oferă lui Klaus Iohannis rețeta preluării puterii totale

iohannis ponta rtv.net

Mircea Geoană vrea să-l vadă cât mai repede plecat din fruntea guvernului pe Victor Ponta! Pentru asta, fostul șef al PSD și-a făcut partid și s-a aliat cu PNL. Geoană îi dă sfaturi despre cum poate pune mâna pe puterea totală în România. El consideră că președintele Klaus Iohannis ar trebui să prezideze o ședință de Guvern în care să se găsească soluții la problemele cauzate de secetă.

Numai că apar două probleme: Iohannis poate merge la o ședință a guvernului doar invitat, iar Victor Ponta nu o va face, și doar pe probleme de securitate națională.

”Pagubele produse de perioada îndelungată de secetă din acest an ajung la un nivel îngrijorător, iar autoritățile sunt obligate să ia atât măsuri de ajutorare imediată a producătorilor afectați, cât și de dezvoltare a sistemului de irigații din țara noastră, pentru ca astfel de situații dramatice pentru economie să fie evitate. Problemele cauzate de secetă sunt de interes național, în situații extreme fiind pusă în pericol inclusiv siguranța alimentară a românilor.

Din aceste motive, Partidul Social Românesc consideră că președintele Klaus Iohannis ar trebui, în baza articolului 87 din Constituție, să prezideze o ședință de Guvern în care să se găsească soluții pentru producători agricoli afectați de secetă. În opinia P.S.RO, în această ședință de Guvern trebuie să se stabilească valoarea despăgubirilor ce vor fi acordate precum și să se găsească soluții pentru ca acestea să fie oferite cât mai curând posibil, trebuie să se ia o decizie cu privire la oferirea unor ajutoare pentru însămânțare aferente anului agricol 2015-2016 și la acordarea unui sprijin pentru crescătorii de animale.

Totodată, P.S.RO le solicită reprezentanților Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale să informeze public producătorii agricoli afectați de secetă referitor la pașii necesari care trebuie făcuți pentru primirea despăgubirilor, evitând astfel situațiile incoerente apărute la inundațiile din primăvara anului 2014. În același timp, considerăm că reprezentanții ministerului de resort trebuie să informeze publicul cu privire la strategia concretă a insituției, în domeniul irigațiilor, ținând cont de numărul mare al fermelor de semi-subzistență și subzistență, de lipsa cadastrului agricol și forestier, dar și de gradul scăzut de asociere din agricultura românească.

Paralel cu acordarea despăgubirilor și ajutoarelor, întrucât acestea reprezintă soluții pe termen scurt, trebuie realizată și implementată o strategie de dezvoltare a sistemului național de irigații viabil, pentru ca România să nu mai fie afectată, an de an, pe suprafețe extrem de mari, de secetă. În prezent, sistemul de irigații este afectat într-o proporție de 90%, ceea ce este inadmisibil pentru România anului 2015. Pagubele produse producătorilor agricoli într-un an de secetă se resimt și în anul următor și îi afectează, indubitabil, pe toți românii prin prisma creșterii prețurilor la produsele de bază.”, e mesajul lui Mircea Geoană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.