Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Lucescu laudă naționala României, după meciul direct: 'Echipa e pe un drum bun'

Guliver/GettyImages
Mircea Lucescu

Antrenorul naţionalei Turciei, Mircea Lucescu, a declarat, joi, după meciul amical cu România, că partida amicală de la Cluj-Napoca nu a constituit un test important pentru el, intenţia sa fiind să reconstruiască selecţionata pe care o conduce.

"Atmosfera a fost execelentă. Pentru un meci amical, un meci de pregătire, publicul a fost fantastic, creând o presiune asupra celor două echipe pentru un fotbal mai bun. România a fost mai bună. Au început mult mai bine jocul, se vede că e o echipă mult mai omogenă decât a mea. Sunt o mulţime de jucători noi, stranierii sunt titulari. Au mai fost ceilalţi pe care i-am întâlnit prima oară acum două zile şi azi au fost în teren. Nu mă aşteptam foarte mult de la ei. Dar cred că a doua repriză a fost bună. Mi-a plăcut atitudinea jucătorilor români, modul cum ei au avordat această partidă, presingul pe care l-au făcut. Au combinat frumos. Meciul de azi nu a constituit un test foarte important pentru că diferenţa de medie de vârstă era importantă. Noi eram la 24 , eu încerc să reconstruiesc o echipă care avea destui jucători peste 32 de ani. E nevoie de timp. Din păcate în fotbalul european nu mai e timp de aşa ceva pentru că nu mai sunt amicale. Am vrut să profit de acest joc să văd anumiţi jucători şi atunci am riscat puţin”, a declarat Lucescu la ProX, conform News.ro.

Citește și: Presa turcă, atac dur după înfrângerea în faţa României: Statistică înfricoşătoare cu Lucescu, Echipa naţională a fost doborâtă de un jucător de la Karabukspor

Referindu-se la Cosmin Contra, Lucescu a spus că România se află pe un drum bun şi că ar trebui să facă acelaşi meci bun şi cu selecţionata Olandei:“Să dea Dumnezeu să reuşească Contra, are nevoie de îndârjire profesională. Are un avantaj că poate să comunicece cu jucătorii direct, spre deosebire de mine. Dar eu cred că echipa României e pe un drum bun. Şi Olanda trece printr-o perioadă de reconstrucţie, dar numele este nume. Ar trebui să profite de meciul cu Olanda şi să facă acelaşi meci bun şi să câştige”.

Mircea Lucescu a avut ideea amicalului disputat la Cluj Napoca şi s-a declarat încântat de atmosfera de pe stadion. “Eu a avut ideea acestui amical, am vrut să profit un pic, să joc cu echipa României. Ştiam că va fi o presiune din partea tuturor să câştige cu Turcia condusă de mine, ştiam că va fi o atmosferă plăcută, nu mă aşteptam să văd o atmosferă atât de propice fotbalului”, a mai spus Lucescu.

Tehnicianul a avut cuvinte de laudă la adresa lui Constantin Budescu: “Budescu e un jucător foarte bun, nu mă aşteptam. Mi-am dat seama că e un jucător de care echipa naţională are nevoie”.

Reprezentativa României a învins, joi, cu scorul de 2-0 (1-0), selecţionata Turciei, antrenată de Mircea Lucescu, într-un meci amical disputat la Cluj-Napoca.

Ambele goluri au fost marcate de Gheorghe Grozav în minutele 42 şi 69.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.