Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircia Gutău, ales primar la Râmnicu-Vâlcea, NU a fost validat de Judecătorie

ziaruldevalcea.ro
mircia gutau

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER), câştigătorul alegerilor din 5 iunie 2016 pentru funcţia de primar al Râmnicului, Mircia Gutău, a fost invalidat de instanţă, se arată într-un comunicat remis de Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

În data de 22.06.2016, Judecătoria Rm. Vâlcea a dispus validarea alegerii primarilor din 14 unităţi administrativ teritoriale arondate acestei instanţe, respectiv oraşele Băile Govora şi Ocnele Mari, şi comunele Păuşeşti-Măglaşi, Dănicei, Budeşti, Muereasca, Frânceşti, Milcoiu, Dăeşti, Bujoreni, Goleşti, Mihăeşti, Runcu şi Galicea. Încheierile prin care s-a dispus validarea alegerii primarilor sunt executorii.

Citeşte şi: PSD rămâne fără patru parlamentari: Gabriela Firea şi-a dat demisia din Senat

De asemenea, s-a dispus invalidarea alegerii domnului Gutău Mircia, candidat din partea Partidului Ecologist Român la alegerile locale din 5.06.2016, în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru neîndeplinirea condiţiei de eligibilitate constând în inexistenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care s-a aplicat interdicţia exercitării dreptului de a fi ales. Încheierile pronunţate, prin care s-a dispus validarea sau, după caz, invalidarea alegerii primarilor, vor fi redactate în termen de maxim trei zile, potrivit art. 232 alin. 2 din Codul de procedură civilă şi pot fi atacate cu apel:

Citeşte şi: Chinezii introduc SUPER-ARMA: Vor deține supremația mondială

- de către orice persoană interesată în termen de 30 de zile de la luarea la cunoştinţă, dar nu mai târziu de un an de la data pronunţării lor, potrivit art. 534 din Codul de procedură civilă,

- de către Birourile Electorale petiţionare şi persoanele supuse procedurii validării – în termen de 30 de zile de la comunicare.

Cererile de apel se vor depune la Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Citește și: Proorocire ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE despre România: Vine URGIA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.