Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcare de ultimă oră a lui Klaus Iohannis: A decorat un înalt oficial NATO / FOTO

Iohannis secretar NATO 2

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat astăzi, la Palatul Cotroceni, pe secretarul General adjunct al NATO, Alexander Vershbow. Acesta se pregateste sa îşi termine mandatul şi pentru toată activitatea din ţara noastră, Iohannis i-a acordat Ordinul Steaua Romaniei, cea mai inalta distincţie pe care o poate acorda statul român.

Citeşte şi: Planul secret al lui Vladimir Putin: Care va fi soarta Republicii Moldova

"Domnule ambasador,

Onorată asistenţă,

Doresc să mulţumesc ambasadorului Vershbow pentru întreaga sa activitate ca Adjunct al Secretarului General al NATO şi pentru contribuţia sa directă şi importantă la îndeplinirea obiectivelor Alianţei.

Mandatul său a avut loc într-o perioadă extrem de dinamică şi într-un context de securitate foarte complex, marcat de o lipsă de predictibilitate accentuată, în care Alianța Nord-Atlantică a fost nevoită să gestioneze simultan o serie întreagă de provocări şi ameninţări serioase, deopotrivă în vecinătatea sa estică și în cea sudică.

Într-un astfel de context, experienţa şi expertiza deosebite ale ambasadorului Vershbow s-au dovedit extrem de preţioase pentru Alianţă.

Doresc să salut în mod special implicarea sa activă în facilitarea consensului la nivel aliat cu privire la o serie de subiecte importante şi complexe.

Vezi și: Declarații INCREDIBILE ale Ambasadorului SUA la Chișinău: Moldova nu e România! Are propria istorie!

Unitatea şi solidaritatea membrilor NATO sunt cele mai importante atuuri ale Alianţei, iar Adjunctul Secretarului General a jucat un rol extrem de util şi de apreciat în acest sens.

Toate acestea se adaugă la gestionarea directă a numeroase dosare foarte importante, în calitatea sa de reprezentant special pentru Smart Defence, pentru Iniţiativa Defence Capacity Building sau în domenii precum reforma informaţiilor la nivelul NATO.

În raport cu aceste teme, ambasadorul Vershbow a fost un deschizător de drumuri, implicându-se direct şi eficient, astfel încât NATO a putut să îşi asume un rol nu numai ambiţios, dar şi credibil şi, mai ales, eficace în gestionarea ameninţărilor actuale.

Experienţa sa deosebită şi înţelegerea profundă a evoluţiilor din vecinătatea estică a Alianţei au fost determinante în definirea măsurilor de consolidare a flancului estic al NATO. La fel de apreciată a fost şi implicarea sa activă în consolidarea sprijinului Alianţei pentru ţările partenere şi în aprofundarea dialogului cu acestea.

Vezi şi: Moldovenii cer EXPULZAREA ambasadorului SUA la Chișinău/ PETIȚIE

Nu în ultimul rând, doresc să îi mulţumesc ambasadorului Vershbow pentru că a fost un prieten adevărat al României, care ne-a înţeles preocupările şi ne-a sprijinit în promovarea obiectivelor noastre la nivel aliat.

Pentru toate acestea şi în semn de înaltă apreciere a sprijinului constant acordat României, pentru viziunea pusă în dezvoltarea şi realizarea securităţii euro-atlantice, am decis conferirea acestui înalt Ordin Naţional domnului ambasador Vershbow.

Contăm în continuare pe sprijinul domniei sale şi îi urez succes în îndeplinirea tuturor proiectelor sale personale şi profesionale în viitor.

Vă mulţumesc!”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Făcea topless și a trebuit să se mute pentru că vecinii s-au plâns poliției: Cum arată femeia / FOTO

De asemenea, şi Alexander Vershbow şi-a manifestat toată recunoştiinţa faţă de ţara noastră. " Îmi face o plăcere deosebită să fiu aici şi să primesc acest ordin. E o onoare deosebită să fiu recunoscut de o ţară care aduce contribuţie NATO şi la eforturile noastre colective. În cei 12 ani de când România s-a alăturat alianţei, v-aţi dovedit valoarea în Afganistan, summitul de la Varşovia, peste tot. Aţi ajutat la atingerea obiectvelor alianţei pentru o Europă Unită. Mândria mea în privinţa acestei onoare trece mai departe. Strămoşii mei au ajuns în SUA din Europa Centrală şi de Est acum 100 de ani. ", a spus secretarul general adjunct NATO.

content-image

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.