Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Misoginul de serviciu', asaltat de doamne / FOTO

Co-presedintele PNL Vasile Blaga a fost luat cu asalt de doamnele participante la dezbaterea privind impunerea unor cote de gen in politica. Foarte multe dintre ele au dorit sa se fotografieze cu 'misoginul de serviciu', asa cum el insusi a spus ca a fost vazut ani la randul.

Blaga si-a exprimat sustinerea pentru ca proiectul PNL sa fie adoptat, iar femeile sa fie mai respecatate si mai reprezentate in politica.

"Eu ani de zile am fost considerat misoginul de serviciu al politicii romanesti. Numai ca pe nedrept pentru ca in momentul in care am castigat alegerile din PDL, 40% din Biroul Politic a fost ocupat de doamne. Ieri cand am prezentat prioritatile legislative am inceput cu aceasta lege.

In ultimii 20 de ani au fost foarte multe incercari de a crea in favoarea femeilor o discriminare pozitiva. In statul partidelor au fost trecute cote de gen. In statutul PSD figureaza 30% femei, n-a iesit aproape nimic din toate astea. (...) Intre timp vedem ca foarte multe doamne performeaza. Transnationale importante din Romania sunt conduse de doamne. Si in sport, daca domnii ar fi performat ca si domanele in ultima vreme ar fi fost foarte bine", a spus Blaga.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

Acesta a precizat ca regreta faptul ca despre femei se spune ca sunt 'omul cuiva' sau ca au fost promovate din alte motive decat cele de profesionalism.

"Nu o sa vedeti niciun partid care sa spuna ca nu sustin acest proiect, dar trebuie promovat.

Toti candidatii trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii de profesionalism iar cei mai acerbi critici ai candidatilor femei sunt femeile. Daca doamnele ar fi votat doamne, in BPN erau numai doamne", a spus Blaga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.