Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mister la Casa Albă: Ce i-a ASCUNS Donald Trump jr. tatălui său

Donald Trump Jr.

Donald Trump Jr., fiul cel mare al preşedintelui american, a asigurat marţi, într-un interviu, că el nu i-a spus tatălui său de întâlnirea pe care a avut-o cu o avocată rusă ce i-a fost prezentată ca deţinătoare a unor informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton, transmite AFP.

"Nu, nu era nimic, nu era nimic de spus", a declarat Donald Trump Jr. într-un interviu pentru canalul Fox News.

El a întâlnit-o pe avocata Natalia Veselniţkaia pe 9 iunie 2016, la Trump Tower, după ce un intermediar i-a spus că aceasta ar putea să-i furnizeze informaţii ale guvernului rus despre candidata democrată la Casa Albă.

Citește și: MAE a emis ALERTĂ DE CĂLĂTORIE în Franța

"Sincer, am crezut că cineva are informaţii despre adversarul nostru", a explicat el, referindu-se la întâlnire ca fiind 20 de minute "irosite". "Lucrurile merg cu un milion de kilometri pe oră (...) Poate este ceva ce ar trebui să ascult", a spus el, argumentând că avocata avea poate dovezi despre "poveşti" care nu au fost acoperite suficient.

"Retrospectiv, probabil aş face lucrurile un pic diferit", a recunoscut Donald Trump Jr., fără a spune cum.

Existenţa întâlnirii a fost dezvăluită sâmbătă de New York Times, apoi mesaje publicate marţi au arătat că Natalia Veselniţkaia i-a fost prezentată de un intermediar ca o "avocată a guvernului rus".

Dar avocata, potrivit lui Donald Trump Jr., ar fi vorbit mai ales de legea americană Magnitski, care sancţionează Rusia pentru încălcări ale drepturilor omului şi contra căreia ea milita.

Simplul fapt de a fi acceptat să întâlnească o persoană prezentată ca emisar al puterii ruse, în scopul afişat de a obţine informaţii ce ar fi putut influenţa cursul alegerilor prezidenţiale americane, a indignat opoziţia democrată din Congres, ai cărei parlamentari apreciază că aceasta ar putea fi asimilată unei încercări de coordonare cu o putere străină ostilă.

Donald Trump Jr., fiul cel mare al preşedintelui american, a publicat marţi preventiv pe Twitter e-mailuri care arată că a acceptat în vara lui 2016 să primească ajutorul puterii din Rusia pentru eventuala subminare a candidaturii democratei Hillary Clinton, sub forma unor informaţii presupus compromiţătoare, transmite AFP.

Preşedintele american, Donald Trump, a salutat marţi "transparenţa" de care a dat dovadă fiul său cel mare, Donald Jr., pe subiectul întâlnirii acestuia cu o avocată rusă prezentată ca emisar al guvernului de la Moscova.

Citește și: Donald Trump salută transparenţa de care a dat dovadă fiul său cel mare

"Fiul meu este o persoană de mare calitate şi aplaud transparenţa sa", a declarat preşedintele, într-o declaraţie citită de de purtătoarea sa de cuvânt, conform Agerpres.

Avocata din Rusia care s-a întâlnit cu Donald Trump jr. în timpul campaniei prezidenţiale din 2016 din Statele Unite a declarat marţi că nu avea legături cu Kremlinul şi a vrut să discute despre sancţiunile SUA asupra oficialilor ruşi, şi nu despre candidata democrată Hillary Clinton, informează Reuters.

"N-am avut niciodată informaţii compromiţătoare sau sensibile despre Hillary Clinton", a declarat Natalia Veselniţkaia pentru NBC News într-un interviu la Moscova. "Nu am avut niciodată intenţia să am aşa ceva", a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.