Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misterul construirii piramidelor a fost DESCIFRAT. Ce au descoperit arheologii

piramidele

Una dintre cele mai mari întrebări ale istoriei pare că şi-a găsit, în sfârşit răspunsul. Cum au reuşit muncitorii din Egiptul Antic să transporte sute de mii de tone de piatră pentru a construi piramidele? Un papirus egiptean antic, descoperit recent alături de o barcă ceremonială, pare să aibă toate explicaţiile.

Noile descoperiri făcute pe un sit din Cairo au arătat care erau metodele de transport folosite de vechii egipteni: bărci construite special pentru a transporta blocuri uriașe de piatră. Astfel, miile de tone de piatră erau cărate pe bărci din lemn de-a lungul râului Nil, construite din scânduri solide și funii, scrie The Independent.

Citeşte şi: Mihai Tudose, reacţie după întâlnirea cu delegaţia SUA. Ce a discutat premierul cu congresmanul Turner şi ambasadorul Hans Klemm

Blocurile care cântăreau aproximativ 2,5 tone fiecare au fost transportate printr-un sistem de canale speciale care duceau toate într-un fel de "port" situat la doar câțiva metri distanță de baza Marii Piramide.

Papirusul antic care face dezvăluirile a fost scris de un supraveghetor al lucrărilor pe nume Merer care a explicat în detaliu cum pietrele au fost mutate din bazinul Tura sute de kilometri până la Giza, cu ajutorul canalelor artificiale de apă.

Arheologul Mark Lehner, care a cercetat și papirusul scris de Merer, a descoperit sub platoul de la Giza tuneluri, care indică existența în trecut a unor canale de apă.

Citeşte şi: Ironii maxime! Petre Daea râde de ouăle lui Varujan Vosganian: 'A zburat prea departe cu imaginația'

De asemenea, arheologii au descoperit și cum arătau bărcile de lemn folosite de egipteni. Ei au găsit rămășițele unei bărci ceremoniale, lângă piramida lui Keops, care ar fi urmat să fie folosită de faraon în viața de apoi.

Marea Piramidă din Giza a fost cea mai înaltă construcție din lume mai mult de 43 de secole, până în secolul al XIX-lea în 1889 când a fost construit Turnul Eiffel. Avea, la început, 146 m (azi 138 m) înălțime, latura de 227 m și cuprinde 2.521.000 m cubi de piatră. Fețele piramidei erau placate cu plăci șlefuite din calcar. A fost construită de faraonul Khufu din a IV-a Dinastie, în jurul anului 2560 î.Hr. pentru a servi drept mormânt acestuia.

Noile descoperiri vor fi prezentate în cadrul documentarului „Egypt’s Great Pyramid: The New Evidence”, care va fi difuzat pe postul american Channel 4.

Citeşte şi: Mihai Tudose, noi discuții despre split TVA și transferul contribuțiilor: La ce concluzie s-a ajuns la Palatul Victoria .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.