Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misterul informărilor SRI: Ce s-a știut despre ultrașii violenți de la protest

SRI

Protestul de miercuri seara din București, la care se estimează că au participat peste 100.000 de oameni, a fost tulburat de un grup de suporteri ai unor echipe de fotbal. Aceștia au atacat jandarmii, iar forțele de ordine au răspuns. Incidentele au stârnit contre între instituțiile din domeniul securității, care s-au contrazis cu privire la informațiile deținute anterior incidentelor.

Vezi și: SRI aruncă BOMBA despre INCIDENTELE din Piaţa Victoriei: autorităţile ştiau

Vezi și: ULTIMĂ ORĂ - PRIMUL MINISTRU care DEMISIONEAZĂ din Guvernul Grindeanu

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat miercuri seara, la România TV, că nu a primit informații de la servicii cu privire la eventualele provocări în cadrul protestului. Serviciul Român de Informații a reacționat printr-un comunicat, în care se menționa că a informat instituțiile abilitate cu privire „la intențiile de organizare sau deturnare a acțiunilor publice  de protest din centrul Capitalei”, oferind și numele unor ofițeri de legătură.

După câteva ore, joi dimineața, SRI comunicat că informațiile furnizate au vizat exclusiv „prezența unor membri ai galeriilor cluburilor sportive la acțiunile publice de protest din centrul Capitalei”. Aceste informații au fost „transmise operativ instituțiilor legal abilitate (Inspectoratul General al Poliției Române, Jandarmeria Română, Serviciul de Pază și Protecție)”.

Biroul de presă al SRI a explicat, pentru stiripesurse.ro, care au fost fost informațiile transmise instituțiilor abilitate. Astfel, SRI nu a avut informații clare cu privire la intenția de deturnare a protestelor sau la faptul că ultrașii ar fi fost plătiți pentru a acționa. Singura informația transmisă Poliției, Jandarmeriei și SPP a vizat faptul că suporterii se organizează pentru a participa la protest. Nu exista nicio dovadă că aceștia se vor comporta violent, însă acest lucru putea fi anticipat pe baza experiențelor anterioare. SRI ar fi intrat în posesia informației datorită activității de monitorizare a unor grupuri cu potențial extremist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.