Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misterul vizitei lui Dragnea în SUA. De ce nu merge și Iohannis (surse)

Inquam Photos / George Calin
grindeanu dragnea Inquam Photos

Anunțata participare a lui Liviu Dragnea la ceremonia de învestire a noii administrații americane a surprins din cel puțin două puncte de vedere: (1) președintele PSD a fost considerat „penal” și a fost invitat de Iohannis la ceremoniile de 1 Decembrie, dar a fost „valabil” pentru SUA și (2) Departamentul de Stat al SUA a precizat clar că, la fel ca în trecut, nu vor fi invitate delegații străine la Washington cu această ocazie.

La aceaste două aspecte care par să se contrazică se adaugă și faptul că președintele Klaus Iohannis nu a fost invitat la ceremonia de învestire, spre deosebire de Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu.

Vezi și: Dragnea și Grindeanu merg în SUA: Invitați la ceremonia lui Trump/ DOCUMENT

Explicația e cât se poate de simplă și împacă toate elementele problemei. Potrivit unor surse oficiale, Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu au fost invitați de vicepreședintele comisiei de învestire, printr-o fundație privată, nu de administrația americană. Vizitele oficiale nu se practică la astfel de evenimente, așa cum reiese din precizarea Departamentului de Stat, astfel că președintele Iohannis nu putea fi invitat.

Chiar dacă deplasarea în SUA a lui Liviu Dragnea și a lui Sorin Grindeanu, practic în calitate de spectatori ai ceremoniei, nu are greutatea unei vizite oficiale, invitația primită de la vicepreședintele comisiei de învestire este cu siguranță un semnal puternic. De altfel, este de așteptat ca în cadrul vizitei cei doi oficiali să aibă și alte întâlniri și să stabilească unele contacte importante peste ocean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.