Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mita lui SOV, efect de domino: De ce se tem liberalii. Ce greu PNL ar putea da cu subsemnatul la DNA

vantu

Reținerea   viceguvernatorului   BNR, Bogdan Olteanu , pentru trafic de influență, riscă să provoace  valuri  nedorite în PNL chiar înainte de alegerile parlamentare.   Faptul că o parte  din mita afaceristului Sorin Ovidiu Vântu  ar fi alimentat   conturile de campanie ale PNL la alegerile parlamentare din 2008, la pachet  cu promisiunea de sprijin electoral, servicii de marketing şi consultanţă pentru traficarea influenţei în vederea numirii unui nou guvernator al Deltei Dunării, riscă să explodeze în curtea PNL și nu ca   un pistol cu capse. Potrivit unor surse liberale,   cel puțin un greu al partidului din primul eșalon de conducere ar putea  ajunge în fața  procurorilor pentru a da explicații  cu privire la aportul lui SOV  la campania liberală din toamna lui 2008.

Vezi și: Prima REACȚIE a BNR, după reținerea viceguvernatorului Olteanu

În prezent, procurorii susțin că  Bogdan Olteanu a primit un milion de euro pentru efectuarea de demersuri pe lângă membrii fostului Guvern Tăriceanu pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării în persoana  lui Liviu Mihaiu.

"În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării. Banii au fost remişi de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării", explică procurorii anticorupţie.

Vezi și: S-ar putea cere urmărirea penală, reținere și arestarea lui Tăriceanu. Detalii/ ZVON

Vezi și: OFICIAL DNA - De ce trebuie arestat Bogdan Olteanu. Acuzațiile la adresa viceguvernatorului BNR

În dosar sunt cercetate şi alte persoane, anunţă DNA. Potrivit unor surse, suma totală pe care ar fi primit-o fost preşedinte al Camerei Deputaţilor ar fi fost de două milioane de euro, jumătate din bani fiind destinaţi unui alt politician, cel mai probabi, fostul lider al PNL la acea  vreme și premier, Călin Popescu Tăriceanu, susțin surse judiciare.

Dacă posibila  implicare a a lui Tăriceanu nu prea mai are cum să afecteze imaginea  PNL,   acesta plecând de ceva  vreme din PNL i fiind co-președintele actualului ALDE, aportul lui Bogdan Olteanu în această ecuație a  banilor riscă însă să  aibă efectul unui bulgăre de zăpadă. Acesta a admis  că i-ar fi cerut sprijin lui Vîntu  pentru susținerea campaniei liberale la parlamentarele din 2008 şi că s-au întânit, discutând despre numirea în funcţia de guvernator al Deltei,  dar nu a recunoscut că ar fi primit bani.

La acea  vreme, Bogdan Olteanu  era  președintele Camerei Deputaților și  unul  din exponenții  tinerei  generații de lideri liberali din care  făceau  parte Dan Motreanu, Ludovic Orban și Crin Antonescu.  Într-o campanie coordonată de primul,  Olteanu  avea  să devină parlamentar de București după alegerile  din noiembrie 2008, alături de  ultimii doi menționați, dar la limită, beneficiind de procedura de  redistribuire  a  voturilor.

Ori tocmai Motreanu, pe atunci secretar  general  al partidului, este  acum  arătat  cu degetul  de către    vechii liberali și s-ar afla și el în vizorul procurorilor, susțin   surse  din interiorul acestui partid.  Actualul prim-vicepreședinte  PNL are deja  probleme cu justiția,   fiind trimis în judecată de DNA pentru spălare de bani, într-un  dosar în  care este   acuzat că a  primit 250.000 de euro pentru finanţarea campaniei electorale din 2008.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.