Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitrea, noi dezvăluiri din campania lui Ponta / 'Hrebenciuc se bagă mereu dar nu știe mare lucru'

Mediafax
miron-mitrea

Unul dintre foștii grei ai PSD, Miron Mitrea, spune în cartea „Campanii electorale 1996-2014“ că în campania prezidențială a lui Victor Ponta au existat anumite 'centre de comandă' încurajate de candidatul PSD, centre conduse de 'persoane total nepregătite pentru această activitate'.

Mitrea vorbește în carte și despre alegerile câștigate în 2009 de Traian Băsescu in fata lui Mircea Geoana.

"Traian Băsescu a câştigat la mustaţă, pentru a doua oară, alegerile prezidenţiale. S-a vorbit mult despre trucarea votului din diaspora. Sunt convins că aşa s-a întâmplat. S-a spus că Mircea Geoană a pierdut alegerile din cauza vizitei nocturne făcute lui Sorin Vântu. A fost indiscutabil o prostie. S-a mai spus că dacă nu ar fi participat la confruntarea cu Băsescu, Mircea ar fi câştigat. Nu ştiu. Dar în mod cert s-a prezentat slab şi a fost dominat“, arată fostul secretar general al PSD, potrivit Adevarul.

În paginile despre campania lui Geoană, Miron Mitrea lansează câteva săgeţi către Viorel Hrebenciuc, „strategul“ de atunci al PSD.

„Au fost voci care au pus înfrângerea pe umerii şefului de campanie electorală. Viorel Hrebenciuc. A fost evident o campanie slabă. Viorel nu este un cunoscător în domeniu. Ca să fiu elegant. De fapt nu ştie mare lucru despre campaniile electorale. Dar se bagă mereu“, îşi aminteşte Mitrea.

Fostul lider PSD trece apoi la campania lui Victor Ponta.

"Iar în 2014, când Victor Ponta a candidat la prezidenţiale, PSD a făcut din nou alegerea nepotrivită: locul lui Viorel Hrebenciuc, ajuns între timp la puşcărie, a fost luat de Liviu Dragnea, ajuns între timp omul doi în partid. Victor Ponta, candidat nepotrivit pentru cursa prezidenţială, avea nevoie de o echipă de campanie imaginativă, profesionistă, pentru a-l învinge pe foarte bine selectatul Klaus Iohannis. Spuneam că o campanie ingenioasă ar fi fost soluţia. Şeful campaniei electorale a lui Victor Ponta, Liviu Dragnea, bun organizator, este departe de tipologia inventivului, ingeniosului. Şi asta nu a fost tot. Au existat şi alte centre de comandă în campania electorală. Încurajate de Ponta. Conduse de persoane total nepregătite pentru această activitate. Dar convinşi că ştiu“, arată Mitrea, potrivit Adevarul.

„Oamenii care lucrează în campanie sunt decisivi pentru succesul acesteia. Există profesionişti ai campaniilor electorale în partidele politice. Folosiţi-i pe ei, pe «profesionişti», şi nu formaţi echipe din «loiali». «Loialii» pot fi folosiţi pe timp de «pace». Eu nu i-aş folosi deloc, dar în campaniile electorale, aşa cum s-a dovedit, cel puţin la PSD, sunt pierzători“, mai spune Mitrea in cartea scrisa dupa gratii.

Vezi si: Mitrea, DEZVALUIRI INCENDIARE despre Ponta, Vanghelie, Oprescu si PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.