Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitul PSD

PSD2

Se spune despre PSD că este cel mai bine organizat partid, tot timpul cu suficientă resursă umană de calitate, capabilă să pună lucrurile în mișcare. După scandalul OUG 13, aș fi zis că social-democrații își vor pune tot aparatul la treabă, pentru a reîncepe să lucreze la imaginea partidului.

În acest sens, m-am abținut să comentez ieșirea în decor a deputatului Cătălin Rădulescu. Mi-am zis că e vorba de o excepție, de o persoană dornică să se afirme fără a ști însă cum. Vorbind despre mitraliera sa și despre protestatarii din Piața Victoriei care ar trebui goniți cu tunurile cu apă, m-am decis că omul nu vorbea serios ci voia doar să câștige câteva puncte în ochii liderilor PSD.

Klaus Iohannis anunță negocieri cu Dragnea

Cătălin Rădulescu a reușit în schimb să atragă asupra partidului său o stare de penibilitate. O spun cei care au comentat până acum acest subiect, o spun televiziunile de știri și o recunoaște printre cuvinte chiar și Liviu Dragnea, atunci când declară că are „o părere mai mult decât proastă” în legătură cu afirmațiile deputatului în cauză. De asemenea, președintele PSD a mai declarat că Rădulescu riscă foarte multe lucruri și că partidul său nu este de acord cu un asemenea comportament. Reacția tranșantă a lui Dragnea ar fi trebuit în mod normal să închidă un asemenea eveniment nefericit. Și iar mi-am zis că PSD se va întoarce la a-și face reclamă pozitivă, la a mai promite niște creșteri de salarii și niște scăderi de taxe.

Încă o dată, planurile conducerii social-democrate sunt date peste cap de oamenii din eșalonul doi. Deputatul Nicolae Bacalbașa vorbește și el într-un interviu la Adevărul despre mitraliat oameni. Mai exact, acesta spune că dacă s-ar fi împărțit arme în anul 1996, când PNȚCD a preluat puterea, nu ar fi ezitat să pună și el mâna pe o armă, pentru a se ocupa de țărăniști.

Și iată că un episod pe care-l consideram excepție, este repetat în aceiași perioadă de un alt deputat PSD. Oricâte scăderi de taxe ar promite social-democrații, astfel de declarații rămân marcante. Dacă în prime-time ies doar liderii partidului și vorbesc atent după scenariul repetat, după punctaje prestabilite, iată că la astfel de interviuri avem șansa de a face cunoștință și cu latura mai puțin expusă a PSD. Facem cunoștință cu social-democrații din teritoriu, lideri ai comunităților lor și care atunci când se văd în fața vreunei camere TV, vorbesc liberi, conform propriului lor crez.

Și tocmai din acest motiv sunt atât de periculoși pentru partid. Ei ne oferă indicii despre cum arată defapt mulți dintre social-democrați (mulți dintre politicieni), nu liderii lor un pic mai spălați în vocabular și în exprimare. Aflăm astfel cum gândesc cei care inițiază legi și cum ar reacționa puși în fața unei situații limită. Tocmai genul de informații care este căutat și la un interviu standard de angajare.

Îmi e greu să-mi imaginez exact reacția unui specialist în resurse umane, dacă ar trebui să-i intervieveze pe cei doi. Din fericire pentru ei, nu au nevoie să treacă un astfel de test. Politica nu e despre competență și calitate. E despre voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.