Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moarte suspectă în Rusia: Ucigașul jurnalistei Anna Politkovskaia a murit după gratii

Anna Politkovskaia

Organizatorul asasinatului jurnalistei ruse Anna Politkovskaia a decedat în închisoare, unde ispăşea o pedeapsă pe viaţă, au anunţat avocata sa şi administraţia penitenciară, transmite AFP.

Lom-Ali Gaitukaiev, de origine cecenă, găsit vinovat de organizarea în octombrie 2006 a asasinării jurnalistei de investigaţii, a încetat din viaţă în urma unei maladii a ficatului, a declarat avocata sa Elena Harionovskaia, citată de agenţia de presă Interfax.

Citește și: Minte de guvernanți: N-au internet, iar unii nu au nici energie electrică, dar statul îi OBLIGĂ să aibă POS-uri la magazine

'Avea o maladie gravă a ficatului, a fost tratat timp de doi ani, dar chiar şi medicii de la Moscova au spus că boala era incurabilă. A murit sâmbătă', a declarat avocata, fără a preciza în ce închisoare s-a produs decesul, scrie agerpres.ro.

Informaţia a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a administraţiei penitenciare a Rusiei (FSIN), Inna Makedonskaia, potrivit Interfax.

Citește și: Încă un VIOL ZGUDUIE România: O minoră a fost BATJOCORITĂ de doi tineri, care au răpit-o, sechestrat-o și abuzat-o SEXUAL

Lom-Ali Gaiukaiev era unchiul lui Rustam Mahmudov, care a fost găsit la rândul lui vinovat de împuşcarea Annei Politkovskaia, asasinată la intrarea în imobilul în care ea locuia. Mahmudov a primit tot închisoare pe viaţă şi în prezent îşi ispăşeşte pedeapsa.

Instanţa l-a mai condamnat la 20 de ani de detenţie pe un poliţist din Moscova, Serghei Hadjikurbanov, pentru participare la pregătirea asasinatului.

Citește și: Ea e poștărița care a ascuns, în apartamentul său, DOUĂ TONE de scrisori nelivrate

După mai bine de 10 ani de la asasinarea Annei Politkovskaia, care a produs o vie emoţie în întreaga lume, comanditarii crimei încă nu au fost identificaţi de justiţia rusă, menţionează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.